PILNE!! jaki jest koszt transportu felg z oponami ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
ktora firma kurierska najtansza? ile to moze wazyc w sumie (4felgi + opony) odleglosc ok 300km

pozdro

[ wiadomość edytowana przez: zniesmaczony dnia 2006-05-09 12:07:04 ]

ja wysyłam firmą OPEK i zawsze miałem 50zł (w dwóch paczkach i każda to koszt 24,40 z vatem)

OPEK

jakies 50zl choc mi sie raz udalo za 30

no jako stały klient tez mi się udaje za 30, ale to dla stałych inaczej jest z cenami

hehe opek
pracowala tam swego czasu moja narzeczona [w krakowskim oddziale] oni jak czegos nie zgubia to albo zepsuja albo potlucza

gosciowi przywozili z drugiego konca polski akawrium jakies 500-600 litrow koszt kosmiczny bo z osprzetem do ryb morskich
zdarzylo sie im 4 razy potluc - porazka

kiedys tesz slyszalem ze jechaly pociagiem organy do transplantacji - opek tesz to transportuje no i jak jechaly do krakowa to pojechaly na pomoze
dawca sie poswiecil - pacjent czekal - a opek zawalil

jednak powiem tak kazdy wybiera sam - ja osobiscie nie slalbym nigdy opkiem nigdy w zyciu

Dziwne te historie bo
a) jak kradli mi radio to zbili szybe. Chcialem kupic na forum...ale OPEK nie wozi szkla. Za duzo zachodu, "kiepski" do transportu towar. Obdzwonilem pare firm i zadna nie wozi szkla.
b) w Polsce nie ma czegos takiego ze przychodzisz do szpitala i mowisz "Chce oddac bratu nerke" bo w Polsce nie ma czegos takiego jak oddawanie narzadow dla kogos. Przychodzisz, mozesz oddac, ale nie wiadomo kto gdzie i kiedy ja dostanie.

wyślij DHLem, znam się trochę na tym i polecam.

a najlepszy jest UPS...ale najdroższy... wzorowa firma.

no to juz sam nie wiem...ile wyjdzie w DHLu? jaka jest waga takich felg?

a poczta polska?

dhl - okolo 100zl (bez paru groszy)
waga alusa z opona przecietnie ok. 13kG

robisz 2 paczki (wkladasz po 1 kole do worka, 2 worki pelne oblepiasz tasma klejaca) i wysylasz przesylke skladajaca sie z 2 paczek. Placisz jak za 2 przesylki po 26kg (do 32kg chyba jest stala oplata).

Niedawno wysylalem dhlem wiec wiem

no wlasnie dzownilem do dhla jakies 30min temu i pani mi powiedziala to samo

thx

Ale w DHLu jest dopłata za cylindryczny kształt, lepiej zapakować po dwie paczki, ale żeby były kanciaste, w jakieś kartony, albo tak tekturą obłożyć i obkleić, żeby było kwadratowe (względnie prostokątne). Kiedyś wysyłałem opony DHLem właśnie w workach i spotkał mnie ZONK bo kurier zażyczył sobie dopłaty za nieregularny kształt - jest taki zapis w regulaminie, za niedoczytanie musiałem dopłacić

Do tych wszystkich cen dodajcie jeszcze opłatę paliwową, ubezpieczenie przesyłki i td. Ja wysyłałem paczkę "Stolicą", ok. 20 kg, ale nieforemna. Kierowca więc policzył mi wg zasady (oficjalnie!):

dł (w cm) x szer (w cm) x wys (w cm) podzielić przez 6000.

Za chiny nie wiem o co chodzi z tymi 6000. W każdym razie z 34 zł za 20-kilową paczkę wyszło mi z opłata paliwową i ubezpieczeniem 49 zł netto, czyli ponad 6 dych

Cytat:
2006-05-09 12:20:04, mazzi19 pisze:
Dziwne te historie bo a) jak kradli mi radio to zbili szybe. Chcialem kupic na forum...ale OPEK nie wozi szkla. Za duzo zachodu, "kiepski" do transportu towar. Obdzwonilem pare firm i zadna nie wozi szkla.

jesli mazzi masz uklady i jestes stalym klientem to sie podejma

Cytat:
2006-05-09 12:20:04, mazzi19 pisze:
b) w Polsce nie ma czegos takiego ze przychodzisz do szpitala i mowisz "Chce oddac bratu nerke" bo w Polsce nie ma czegos takiego jak oddawanie narzadow dla kogos. Przychodzisz, mozesz oddac, ale nie wiadomo kto gdzie i kiedy ja dostanie.

nie chodzi o to ze oddajesz w szpitalu
nie ktorzy ludzie zycza sobie w wypadku smierci podczas wypadku aby pobrano ich narzady.
zazwyczaj [tak bylo do niedawna robil to LOT - transportowal "ludzkie mieso"] teraz gdy lot krzyczy duze ceny bo wczesniej bylo to poczta kapitanska czyli za free weszli do zabawy nowi przewoznicy i o tym pisalem
podobnie ma sie sprawa krwi tesz niekiedy sie gubi

no ale ja sie nie znam znam poprostu fakty o ktorych slyszalem pare razy jak moja dziewczyna tam pracowala [przeaz 1 rok]