MotoNews.pl

Koledzy proszę pomóc w zakupie : vito 2300 TD czy 200/220CDi

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam koledzy. Planuję w przeciągu miesiąca zakup vito V klassa 1997-1999 rok. Prosze mi pomóc ewentualnie naprowadzić którą wersję silnikowa najlepiej rozważać. Słyszałem opinię o dużej usterkowości silników CDi, więc rozważam też zakup vito z silnikiem starszej generacji 2300 TD - słyszałem iż jest wytrzymały. Jak to panowie jest. ewentualnie oprócz silnika jaki ogólnie jest vito - chodzi o usterkowość. prosze o odpowiedzi w miarę możliwości .
Pozdrawiam
Pecka Tomasznull

Jeżeli kupowac VITO to tylko ze starszą wersją silnika. CDI wogóle się nie nadają, ponieważ są bardzo awaryjne. Usterkowośc: z tego co pamiętam 1. szybko korodują blachy 2. częste awarie elektryki.

Dzięki za informacje - tak myślałem iż chyba CDi odpada, wbrew pozorom tych nowszych CDi jest znacznie więcej ofert i nawet powiedziałbym iż są troszke tańsze w tym samym roczniku niż 2300 TD.
Takie pytanko, czy taki motor da rade pod lawetę, jak zawieszenie w Vito, lepiej wybrać manual czy automat - biorąc pod uwagę ciągnięcie lawety, co z awaryjnością skrzyń zarówno manualnych jak automatów?!

To jest mocny silnik wbrew pozorom. Manual wchodzi w gre tylko.

dziękuję za naprowadzenie. Więc szukam tylko i wyłącznie Vito 2.3 TD