HELP! Gdzie w Krakowie naprawię POMPĘ LUCAS?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie - Kraków lub okolica - pompa wtryskowa LUCAS do essiego 1.8TD. Wiem, że naprawiają w Bielsku, ale to trochę za daleko, a poza tym też nie wiem gdzie.

[ wiadomość edytowana przez: McViking dnia 2006-03-14 23:59:51 ]

^^UP^^

Nie slyszalem o takim kimś ale nie znaczy to że takiego speca nie ma. Napewno godny polecenia warsztat jest w Piekarach Śląskich. Jeśli musialbyś skorzystać z ich pomocy po dokładne namiary musisz udeżyć do mariobrosa.

Cytat:
2006-03-14 18:34:09, Kris75 pisze:
Nie slyszalem o takim kimś ale nie znaczy to że takiego speca nie ma. Napewno godny polecenia warsztat jest w Piekarach Śląskich. Jeśli musialbyś skorzystać z ich pomocy po dokładne namiary musisz udeżyć do mariobrosa.

Dzięki za info. Dziwne, że wszyscy odsyłają do Bielska (no Ty akurat do Piekar). Czyżby w Krakowie nikt sie na Lucasach nie znał??? Jeszcze szukam, ale jak tak dalej pójdzie to chyba będzie mnie czekała wycieczka krajoznawcza... Najgorsze, że podobno pompiarze nie chcą wymontowywać pompy z auta, tylko życzą sobie przywiezienia serducha luzem.

[ wiadomość edytowana przez: McViking dnia 2006-03-15 00:00:41 ]

Przypuszczam że wszyscy odsyłają do Bielska bo jest tam serwis Boscha http://www.alwi.pl/serwis.htm. Ale niestety jest baaaardzo drogi i np w moim przypadku postawili zupełnie błędną diagnozę. Niewiele brakowało, a zapłaciłbym im 1800 zł za nic.
Nie polecam

W okolicy Bielska w Bestwinie jest facet, który naprawia pompy wtryskowe. No ale to i tak jest jakieś 100 km od Krakowa.

Dla dopełnienia wątku napiszę jeszcze, że znalazłem TYLKO dwóch pompiarzy w okolicach Krakowa, którzy bez wahania chcieli się zabrać za Lucasa.
Jeden to warsztat Diesel Service w Wieliczce na ul. Kopernika. Nie wiem jakie ma ceny bo jeszcze nic tam nie robiłem, ale prawidłowo zdiagnozował moje problemy ze spadkiem mocy, bez rozbierania czegokolwiek - powiedzmy że "organoleptycznie" - na słuch, wzrok, może i węch...
Drugi warsztat nie jest zainteresowany reklamą bo ma tyle roboty, że nawet na budynku próżno szukać szyldu - kto wie ten trafia. Powiem tylko, że jest w okolicach Myślenic i awaryjnie mogę podać namiar na PRIV. Ceny umiarkowane i stara się robić tanio - mnie zastąpił oryginalny elektrozawór (800 zł) produktem "Made in Europe" (180 zł). Diagnoza też była szybka i trafna.