Brak kierunkowskazu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Problem polega na tym, że od wczoraj jak wrzucam kierunek w prawo to lampka na desce mryga ze zdwojona częstotliwością, efekt na zewnątrz jest taki, że prawy tylny kierunek miga tak jak lampka na desce, a przedni wcale. (lewe działają prawidłowo) Na awaryjnych wszystkie chodzą normalnie oprócz prawego przedniego (nie działa wcale).
Dziś zakupiłem żarówke i wymieniłem. Wszystko wróciło do normy i działało tak jak powinno. Jednak po 20 minutach jest to samo lewe działają, prawy tylni miga 2 razy szybciej w przedni wcale.

Gdzie dalej szukać?
Dzieki za ewentualna pomoc.

Pozdrawiam Adrian

wyczyść styki w gnieździe gdzie wsadzasz żarówke, ewentualnie dognij żeby dociskały żarówke

zarówka wymieniona, styki przy zarówce w gniezdzie przeczyszczone, te dwie blaszki co sie wtyka do gniazda (jedna pionowa druga pozioma) tez przeczyszczone i jest to samo

help

[ wiadomość edytowana przez: Adrian_M dnia 2006-05-07 23:09:00 ]

To jeszcze przeczyść styki od oprawki i w kostce do kierunkowskazu moze tam zasniedziało

Czy żarówka była spalona? Co z drugą żarówką? Też spalona? Jeśli tak to trzeba znaleźc przyczynę palenia żarówki. Gdzieś musi zwierać. Jeśli żarówka była spalona to układ działa prawidłowo. Częstotliwość włącznia zależy od pobieranego prądu. Jeszcze proponowałbym przeczyszczenie i sprawdzenie przerywacza kierunku. Acha, żarówkę też trzeba przeczyścić.

Albo juz przekaźnik padł jak nie pomoze przeczyszczenie styków to new

Przekaźnik jest sprawny, przeczyściłem wszystkie styki do któych sie tylko dostałem, mienikiem spawdziłem wiązkę z przewodami, poprawiłem "masę" i wszystko wróciło do normy

Pozdrawiam Adrian