Uszczelka drzwiowa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanie,czy uszczelkę drzwi trzeba czymś kleić czy siedzi ona tylko na wcisk?

O ile wiem to na wcisk tylko.

Adamus

W Df-ie miałem na wcisk ale w Borewiczu mam czymś przyklejoną. Czym - niewiem

-----------------
--- Biały ---
ten zły admin

Cytat:
2003-07-25 16:22:12, adamus pisze:

Adamus

Dokładnie tak jak pisze Adamus.

Cytat:
2003-07-25 16:22:12, adamus pisze:

Tak pozatym to na dole przy progo tzryma ja czarna listwa aluminiowa,ktora przykreca sie na blachowkrety przez wykladzine.

U mnie też jest na wcisk.

Jest na wcisk, ale jeśli nie trzymała to się ją podklejało butaprenem i tyle.

Na wcisk budapren byl do przyklejania tapicerki tzn za rant i lapali budaprenem zeby ladnie ja polozyc

Cytat:
2003-07-26 13:45:36, MaciekW pisze:
Na wcisk budapren byl do przyklejania tapicerki tzn za rant i lapali budaprenem zeby ladnie ja polozyc

To też. Ale uszczelke przy drzwiach też podklejałem.

Jasne, że na wcisk. A jak mimo to nie będzie trzymać to potraktuj ją klejem i finał

Uszczelka już wymieniona,weszła tylko na wcisk i pięknie trzyma.
Klej jest zupełnie niepotrzebny,wchodziła na tyle ciasno że momentami były problemy z wciśnięciem

A co z uszczelką bagażnika w 125p. Kleii się to czy wciska??

zmienia na cos normalnego
bo ta seryjna to porazka na calej lini, jesli chcesz ja zostawic to przyklej ale i tak przy zawiasach sie oderwie

hehe mam ten temat na tapecie akurat. Rpimo -szukaj jak najbarziej miekkiej uszcelki bo jest na rynku wiele za twardych. po drugie zapnij wszystki zapinki jakie być powinny (jezeli chodzi o klasyka nie wiem jak to jest w MRze) a i oczywiście uszczelke należy mocno miziać kremem do rak pokroju Nivea, i chyba dobrze ja przykleić. Po takim zabiegu jest super

No własnie, fabryczna uszczelka już sobie nie daje rady, wiec zanabyłem drogą kupna nową. Jest stosunkowo miękka. Zapinki na szczęście też mi się ostały, takze mam nadzieje, ze bedzie dzialac.