| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
maczar Opel Astra Gdańsk | 2006-04-27 12:51:39 Witam,
wczoraj założyłem sobie instalacje LPG (reduktor BRC, komp. BINGO S.4) Wszystko śmiga ok (prawie wszystko) ale: 1. Instalatorzy wpieli się w przewód z sondą lambda zamiast podłączyć ją do bingo i ECU również podłączyć do bingo (dziś jak jechałem w korku ok 1200 obr na 2 przez jakieś 5 minut, zapalił się CE z informacją: sonda lambda - uboga mieszanka, po przegazowaniu zgasł). 2. Nie podpieli TPSa więc nie działa prawidłowo CUT-OFF (po włączeniu szarpie podczas przyspieszania) Czy moje w/w spostrzeżenia kwalifikują się do poprawienia instalacji (sam bym to zrobił bo mając schemat i interfejs nie powinno być to trudne). I co z mikroprzełącznikami, trzeba będzie je przestawiać ? Proszę o jakieś wskazówki, uwagi, etc. |
Danek Audi 80 B4 2.0 + LPG Ostrołęka | 2006-04-27 21:31:38 Podejrzewam, że emulatory też masz niepodpięte i stąd Check na desce. Trzeba to uporządkować |
Danek Audi 80 B4 2.0 + LPG Ostrołęka | 2006-04-27 22:12:54 Dokładnie o tym myślałem, trochę zamotałem . W każdym razie emulacja lambdy musi być podpięta bo będą problemy. |