Czym myć alu felgi ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, jestem nowy na forum i mam pytanie do szanownych userów Toyotek. Możecie mi powiedzieć, czym myjecie swoje alusy? Czy jest to zwykły szampon, czy jakiś inny specyfik przeznaczony do tego typu felg?
Z góry dzięx za porady

Cytat:
2006-05-15 09:42:04, marcin032 pisze:
Witam, jestem nowy na forum . czym Czy jest to zwykły szampon, czy jakiś inny specyfik przeznaczony do tego typu felg?

NO to witam Nowego
Są gotowe specyfiki w spryskiwaczach.Codzienne odwiedzam Auchana i sporo tych płynów jest w ofercie. Nie polecę Ci konkretnej firmy bo nie mam alusów.
pzdr

Cytat:
2006-05-15 10:01:04, maaster pisze:
Są gotowe specyfiki w spryskiwaczach.Codzienne odwiedzam Auchana i sporo tych płynów jest w ofercie.

Właśnie mi chodzi o te specyfiki tylko, że nie wiem, który z nich wybrać Kilka tygodni temu był test w Motorze ale gdzieś go wsadziłem i nie mam pojęcia co wybrać, żeby było dobre

Cytat:
2006-05-15 10:29:23, marcin032 pisze:
Właśnie mi chodzi o te specyfiki tylko, że nie wiem, który z nich wybrać Kilka tygodni temu był test w Motorze ale gdzieś go wsadziłem i nie mam pojęcia co wybrać, żeby było dobre

Zrób więc MegaTest i kup po jednym dla każdego koła .
Wymyj , zanotuj uwagi i koledzy będą Cię po rękach w przyszłości całować i piffko stawiać .
pzdr

Cytat:
2006-05-15 10:29:23, marcin032 pisze:

Wygrał go "Attack" czy "Atak" jakos tak, w każdym razie

kupiłem i użytkuję, jako że nie mam możliwości wiaderka i gąbeczki, bo jeżdżę na Kerchera

może być, jak są brudne to trzeba przetrzeć szmateczką po płukaniu, z resztą generalnie lepiej przetrzeć

Wiaderko, gabka i czyste felgi , na to jeszcze mleczko do lakierow i jest lux