Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() midget TOYOTA DRIVER Carina E Opole | 2006-06-07 22:43:58 co do sprzęgła to stawiałbym na docisk- choć głowy nie dam. Takie objawy miałem kiedyś w audi. A stuki... w silniku raczej przy skręcaniu nie powinno nic stukać (a ma co w ogóle?) Sprawdz końcówki drążków, luzy na piaście i ewentualnie luz na łożysku. To akurat proste. podnieś auto na lewarku i zobacz czy masz luz na kole jak chwycisz na górze i dole (godzina 6 i 12). Jak da się ruszac i wyczujesz luz tzn ze łożysko do wymiany. No chyba, ze pękła półośka... ale do tego trzeba dobrze dawac w komin i to przy skręconych kołach, ... albo mieć pecha. Pozdrawiam |
![]() chuck TOYOTA FRIEND carina II (była) ter ... Trzebnica | 2006-06-08 19:39:38 ja sprawdziłbym jeszcze poduszki |
zolwik22 Jelenia Gora | 2006-06-09 01:24:31 Witam juz wiem co to za stuki i puki. Odpowiadaja za to mocowania od maglownicy, wymienilem na japonska bo niestety w angielskiej wersji maglownica pada jak mucha. A w japonskiej wersji maglownica jest cut mniejsza w obwodzie wiec sa luzy i to jest przyczyna. Co do sprzegla jeszcze nic nie wiem ale sie z czasem do wiem ![]() ![]() |