| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
farquad galway | 2006-10-25 23:15:35 jesli blysnal check to zadzialaj spinaczem i odczytaj blad,powinien trzymac jeszcze w pamieci. |
dominikzzz CARAVAN 2.2 DTI Warszawa | 2006-10-25 23:57:51 z opisu to tak jakby przeplywomierz polecial, kiedys mailem taka przypadlosc (tylko w poprzednim Nysanie)
pzdr dz |
fatboy82 LOB WETERAN A 3.0 24V R6 Warszawa | 2006-10-26 01:22:57 w sumie nie wiem jak jest w B, ale w A do przeplywomierza jest podlaczona taka wtyczka i u mnie pewnego razu sprezyna sie zgubila i bywalo ze silnik nagle sam sobie jezdzil -> wchodzil na wysokie obroty, wygladalo jakby sam sobie dodawal gazu PL mechaniory kilkanascie razy szukaly przyczyny, ale nigdy nie znalezli tego, raz nam sie to ponownie przydarzylo w Austrii, gosciu sie rozejrzal i po jakis 15min znalazl przyczynei do dzis smiga ladnie
Moze to samo jest u Ciebie tylko w inny sposob sie ujawnia ![]() |
ericsson LOB MEMBER Opel Omega 3000 24v Sopot | 2006-10-26 01:39:40 tak z serii "technicznych", prostych rzeczy
- dolot (nieszczelności), przepływka (nie miałeś poważniejszego "strzału"??) - filtr powietrza (piszesz że na gazie to samo więc paliwa odpada). - świece (może to komiczna sprawa, ale kiedyś miałem tak w motorze - jechal do 70-80 i koniec, okazało się że świeca) CZY AUTO CHODZI NA WSZYSTKIE 6 CYLINDRÓW? Poza tym jak pisał
|
fatboy82 LOB WETERAN A 3.0 24V R6 Warszawa | 2006-10-26 01:41:27
jak ja czytam jak to sie robi, to brzmi dla mnie jak jakas czarna magia. Musialbym chyba to zobaczyc jak to sie robi ![]() |
slawek69 opel omega B 3,0 MV6 ... choszczno | 2006-10-26 09:53:52 Cześć dokładnie walcze z tym samym w piątek jede do mechaniora i jak mi zrobi to ci napisze o co w tym chodzi u mnie komp nie pokazuje błedów ON NIE WIDZI żADNEJ USTERKI!!! dla tego trudno to zlokalizować.Wczoraj jeden z mechaników sprawdzał mi czujniki tamperatur i mówił że jest ok ,ale problem jest nadal .Jednak nie świadomie coś zrobił bo jej się poprawiło teraz ma dokładnie takie objawy jak twoja a wcześniej odrazu przerywała nawet na najniższych biegach |
Wiktorzi LOB WETERAN LANCER Szczecin | 2006-10-26 11:14:44 Ja wiem że to może głupie, ale u mnie było tak że nagle przestała przyspieszać ponad 100 i ogólnie muł się zrobił. Do 90 km/h jeszcze jako tako a później żebym pękł to nic.
A finał idiotyczny, żaden przepływomierz, świece itp. - zabity tłumik łącznie z katalizatorem. Kat wycięty całkowicie - tłumik nowy i oma śmiga. |
Scooby Omega caravan 2.5V6 Warszawa | 2006-10-26 16:33:27 Zdejmij wtyczkę z przepływomierza i zobacz jak śmiga. |
slawek69 opel omega B 3,0 MV6 ... choszczno | 2006-10-28 13:57:15 Witam problem mam już prawie z głowy!!!!!!!!!!!!!
Pojechałem do mechaników którzy zajmują się tylko oplem i wiedzą jak się posługiwać kompem Sprawdził mi pierw auto na kompie wyszło: -że jedna sonda nie pracuje tak jak trzeba poprostu raz zamyka raz otwiera tak jak jej się podoba Następnie przeczyścił mi czujniki temperatury znalazł nieszczelność na kolektorze spalin /wyrobił się gwint i śruby nie trzymały i brał lewe powietrze Po tych zabiegach samochód odżył jeszcze troszke szarpie ale odzyskał moc w poniedziałek będe miał sonde i ją założe .Sądze że w tedy wszystko już będzie oki ZAPłACIłEM ZA WSZYSTKO 70 zł |