Pekniety zbiornik spryskiwacza

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy ktos wie, co trzeba odkrecic i jak, zeby dostac sie i odkrecic zbiornik spryskiwacza w essim MK VII?
Bede zobowiazany za wszelkie informacje

Musisz zdjac przedni zderzak, inaczej nie da rady niestety.
Procedura jest latwa. Najpierw odkrecasz kilka blachowkretow trzymajacych przy nadkolach zderzak. Po kazdej stronie 3 albo 4, nie pamietam.
No i 4 sruby centralnie od przodu. Dostep z kanalu tylko.
Zreszta gdzies w fotorelacjach jest opis jak go zdjac.

[ wiadomość edytowana przez: darmcdoman dnia 2006-05-10 01:42:11 ]

Cytat:
2006-05-10 01:40:44, darmcdoman pisze:
Musisz zdjac przedni zderzak, inaczej nie da rady niestety. Procedura jest latwa. Najpierw odkrecasz kilka blachowkretow trzymajacych przy nadkolach zderzak. Po kazdej stronie 3 albo 4, nie pamietam. No i 4 sruby centralnie od przodu. Dostep z kanalu tylko. Zreszta gdzies w fotorelacjach jest opis jak go zdjac. [ wiadomość edytowana przez: darmcdoman dnia 2006-05-10 01:42:11 ]

Nie wiem jak jest w mkVII, ale w MKIV wcale nie potrzeba do tego kanału, a sam zbiornik przy odpowiednich manewrach można wyjąć bez odkrecania zderzaka

Da radę zrobić i bez kanału - ćwiczyłem kilkukrotnie. Faktycznie trzeba zdjąć zderzak, a więc dwie osoby wskazane (żeby nie podrapać przypadkiem).

A na pewno "walną" ci zbiorniczek bo w moim teżź ciekło i ciekło i też mysłałem że zbiornik do wymiany a okazało sie ze uszczelke pod pąpką szlak trafił wiec kupiłem za 2zł założyłem bez kanału i nic nie leje i nie cieknie

Na pewno, na pewno