MotoNews.pl
5 Jakie najlepsze świece?? (145613/45) - NT

Jakie najlepsze świece??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W każdym sklepie inaczej, jakie mają takie polecają. Szukam do 1,6 16V 90 KM z 1995 r. Czy mogą być różne? Jakie najlepsze?

motorcrafty

temat wielokrotnie poruszany
dla fiorda tylko orginaly motorcrafta
lub ngk

przeszukaj archiwum znjadziesz wiecej

do tego silnika najlepsze oryginaly -Motorcraft zwlaszcza jak auto zagazowane

Dzięki! A dokładny symbol?

Cytat:
2006-05-09 17:34:47, Artekx pisze:
Dzięki! A dokładny symbol?

dokladny symbol to ci pan w sklepie z czesciami z pod marki motorcraft poda a sam je wezmie z katalogu

Ja zmieniłem teraz na NGK.Auto jeździ naprawdę super.POLECAM

Cytat:
2006-05-09 17:29:13, lukas_s pisze:
temat wielokrotnie poruszany dla fiorda tylko orginaly motorcrafta lub ngk przeszukaj archiwum znjadziesz wiecej

Są jeszcze Championy które też testowałem i sa rewelka. Kiedy padła mi jedna świeca Motorcrafta, przymierzałem sie do zakupu całego kompletu. Pamiętam , że kolega Wilk polecał Championa. Tak się złożylo, że wujek przyjechal z Niemiec i przywiózl takowe świece(oryg). Zalożyłem i nie żałuję. Są troszeczke tańsze od Motorcraftów. Jedyne co mnie zaciekawilo to przerwa na świecy. Motorcraft 1,3 natomiast Champion 1,0.

A ja polecam Beru, z trzema elektrodami, są drogie w norauto (chociaż teraz jest chyba jakaś promocja na nie) Zmieniłem w na jesień i w zime żadnych problemów przy odpalaniu (a wcześniej na innych zawsze coś tam w zimę się działo) Następne też będą Beru

Używałem od najlepszej wg mnie:
-MOTORCRAFT
-NGK V-line (50pln/kpl)
-BOSCH
Podobno również Champion są niezłe.

Do Forda do chyba większość tutaj powie: MOTORCRAFT!!! Ewentualnie NGK...

A tak wogóle to jezdzisz na Pb czy Lpg ?