Szyby elekr

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
nie dzila mi prawa tylna szyba zauwazylem ze jak przekrece kluczyk w pol. zaplon i na panelu kierowcy wdusze przycisk opuszczanmia tej wlasnie szyby to przygasaja wszystkie kontyrolki...?

U mnie też nie dziaą tylna lewa... Rozebrae wszystko prąd dochodzi ale nie zamieniają się bieguny da się tylko otworzyć więc zamknąem ją na krótko Ciekawe jest to że nie dziaa ani z przedniego ani tylnego panelu. Ma ktoś jakąś diagnozę???

Cytat:
2005-06-17 10:19:49, pawelb pisze:
nie dzila mi prawa tylna szyba zauwazylem ze jak przekrece kluczyk w pol. zaplon i na panelu kierowcy wdusze przycisk opuszczanmia tej wlasnie szyby to przygasaja wszystkie kontyrolki...?

Na bank zwarcie,
na 99% pękł przewód pomiędzy drzwiami a słupkiem.

U mnie przestała działać tylnia lewa , przewody całe a po wcisnięciu przycisku otwierania-zamykania nawet nic sie nie dzieje (nie przygasa wewnętrzne oświetlenie jak to ma miejsce przy pozostałych trzech jeszcze działających szybkach)

Cytat:
2006-05-15 11:40:13, 79adam79 pisze:
U mnie przestała działać tylnia lewa , przewody całe a po wcisnięciu przycisku otwierania-zamykania nawet nic sie nie dzieje (nie przygasa wewnętrzne oświetlenie jak to ma miejsce przy pozostałych trzech jeszcze działających szybkach)

Może wyłącznik się spier... tzn. popsuł To samo miałem z tylną prawą. Nie wiem na jak długo, ale pomogło psiuknięcie do środka wd40

w ten przy szybie czy panel od kierowcy (panel był psikniety
wd-40)

ps. ta szyba już jakis rok temu wariowała, tzn przy otwartych drzwiach nie dało sie jej zamykac ani otwierac a po zamknieciu drzwi wróciła do normy aż jakies 2 tygodnie temu przestała działać

[ wiadomość edytowana przez: 79adam79 dnia 2006-05-15 12:30:07 ]

[ wiadomość edytowana przez: 79adam79 dnia 2006-05-15 12:33:39 ]

Cytat:
2006-05-15 12:29:41, 79adam79 pisze:
ta szyba już jakis rok temu wariowała, tzn przy otwartych drzwiach nie dało sie jej zamykac ani otwierac a po zamknieciu drzwi wróciła do normy

No kabel jak nic. I niekoniecznie między słupkiem, a drzwiami i niekoniecznie urwany - może być przetarty. Jak tak miałem z c.z. Raz działał, a raz nie, bo był przetarty na tych zaczepach wewnątrz drzwi. Lutowanie pomogło.

czyli trzeba będzie boczek ściągać, dzieki sprawdze

Cytat:
2006-05-15 12:29:41, 79adam79 pisze:
w ten przy szybie czy panel od kierowcy (panel był psikniety wd-40) ps. ta szyba już jakis rok temu wariowała, tzn przy otwartych drzwiach nie dało sie jej zamykac ani otwierac a po zamknieciu drzwi wróciła do normy aż jakies 2 tygodnie temu przestała działać

Ten przy szybie.
W Twoim przypadku stawiałbym jednak na przewody pomiędzy słupkiem a drzwiami... Tak samo miałem w lewych drzwiach (dwa razy). Przewody były ułamane i zwierały się tylko przy zamkniętych drzwiach. Możesz pobawić się i wstawić fragmenty nowych przewodów lub kupić całą wiązkę (57zł).

ściągnąłem osłone przewodów miedzy drzwiami i słupkiem i wydają się byc całe

Wtrącając się w temat mam taki "problem" odsunąć szybkę mogę ale zasunąć tylko od kierowcy co jest z tym grane?
Pozdroo

Cytat:
2006-05-19 08:42:00, Narrow pisze:
Wtrącając się w temat mam taki "problem" odsunąć szybkę mogę ale zasunąć tylko od kierowcy co jest z tym grane? Pozdroo

Uszkodzony włacznik przy tych drzwiach co nie działa - podnień na chwile z innych to się upewnisz.

Cytat:
2006-05-19 08:42:00, Narrow pisze:
Wtrącając się w temat mam taki "problem" odsunąć szybkę mogę ale zasunąć tylko od kierowcy co jest z tym grane? Pozdroo

Przerabialem wlasnie 10 minut temu ten problem.

Wyciagnalem sobie przycisk od pasazera ktory nei dzialal, rozebralem go na czesci 1sze i usunalem nadtopiony plastyk ze styku, pokrylem styk warstewka cyny, podgialem go aby pasowalo all i gites - dziala. Przy okazji polutowalem nity w przyciskach i potraktowalem je SAMOSTARTEM - to taki preparat w stylu elektrosola, przynajmniej podobnie dziala. Bardzo polecam bo w koncu szyba chodzi znosnie. A i guziczek dziala.