| Sortuj wg daty: rosn±co malej±co |
DeeJay Klubowy Weteran ![]() Omega B 2.0 8V + Cal ... £ód¼ | 2006-05-14 20:55:55 By³o, by³o, by³o....
Uszczelka pod g³owic± do wymiany |
netpro Nubira 1,6 SX (sedan) Jelenia Góra | 2006-05-15 20:09:18 mam ten sam klops, tzn podobnie, po wymianie uszczelki wywalilo drugi raz, nie rozbieralem jeszcze ale stawiam na peknieta glowice, masla od razu nie bedzie, przez ok miesiac mi ubywalo az sie dopiero pojawilo i wtedy bylem pewien ze to glowica. objawy uszczelki to:
- przewody wodne sa "napompowane", bo kompresja w nie idzie - ww zbiorniczku wyrownawczym pojawia sie jakby sadza (spaliny) - na wolnych pali na 3 gary (lub mniej, zalezy ile zalewa plyn), - po wykreceniu swieca bywa mokra - gdy jest zimno to zwiekszona para z wydechu - no i ubywanie plynu - a faza zaawansowana to olej w wodzie i odwrotnie (emulsja) nie zawsze wszystkie objawy wystepuja ale tak to wyglada. |
netpro Nubira 1,6 SX (sedan) Jelenia Góra | 2006-05-15 23:54:03
oczywiscie ze planowalem, ale nie mialem mozliwosci sprawdzic szczelnosci (musialbym wysylac glowice do firmy w Polske itd) stawiam na peknieta glowice, poki co stoi juz jakis czas, albo bedzie dzwon, albo robie caly silnik i zostawiam go na dluzej dla siebie |
AsterixGal ESPERO by³o :( Mazda 626 jest | 2006-05-16 06:49:37
Do sprawdzenia jeszcze: 1) kolanko z termostatem 2) trójnik rozga³eziaj±cy obieg do parownika 3) parownik- samo urz±dzenie i z³±cza przy nim Polecam baczne sprawdzenie elementów, które siê mocno nagrzewaj±, bo wtedy wyciekaj±cy (s±cz±cy) p³yn bêdzie szybko parowa³. |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary ¦l±skie | 2006-05-16 08:50:31
przemysl swoje plany wymontowywania nagrzewnicy, ja dalem za to ok 200 zylka a za ta kase nie oplaca sie tego samemu robic - bo roboty naprawde wpizdu w srodku samochodu. u mnie pachnialo plynem, potrafil spierdzielic w 100km caly z obwodu.... a w 5km na tyle go uciekalo ze juz nie zasyszalo ze zbiornika bo nie bylo czego i dupa. wymiana pomogla. aha, nagrzewnice kup oryginalna DU, z allegro nie pasuja do konca choc u mnie jako tako sie to trzyma... ryzyk fizyk |