2102 z Łodzi

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam All
Zdarzyło się nieszczęście mojej Żyguli Combi i jestem na etapie pilnego poszukiwania prawych drzwi.
Ponoć w Łodzi jest jakiś egzemplaż.
Czy może mi ktoś podać jakąś kontakt do właściciela tegoż pojazdu ??

Ps
Zależy mi bardzo na czasie bo dzisiejszej nocy mam darmowy transport do Łodzi. Awaryjnie podaje telefon: +48-888359278

Pozdrawiam

Wydaje mi się że jak ktos wchodzi pierwszy raz na forum to wartałoby sie przedstawic i napisac pare słów o sobie. No ale może to ja nie znam zasad dobrego wychowania.

Cytat:
2006-05-17 16:45:19, andrzej_krakow pisze:
Wydaje mi się że jak ktos wchodzi pierwszy raz na forum to wartałoby sie przedstawic i napisac pare słów o sobie. No ale może to ja nie znam zasad dobrego wychowania.

O przepraszam Pana bardzo !
Ongiś witałem się z Forumowiczami Ładowymi.
Fakt przez dłuższy okres nie pisałem nic na jakim kolwiek forum Łady ale to nie z niechęci lecz ze zwyczajnego braku ciekawostek do przedstawienia.

No dobra, bez nerwów. Panów tu tez nie ma . Co do tej 2102 z Łaodzi to raczej nie da sie nic na szybko zorganizowac. Namiary ma na nia Dobry, a ponadto fajnie byłoby gdyby ktos ją uratował w całości a nie poszła na części. A których drzwi potrzebujesz? Przednich czy tylnych? Bo przednie są identyczne jak w Fiacie 125p - co najwyżej mocowania tapicerek trzeba będzie przerobić - więc każdy szrot Ci pomoże. Może tez da się załatwić takie drzwi przez Skorpiona.
Co do tylnych to towar deficytowy. Z uwagi na kształt tylnej szybki będziesz musiał reanimowac swoje bądz wspawywac górna część ze swoich do zwykłych drzwi - dół jest taki sam.

No to ja już nie wiem czy tu są Panowie, panowie szlachta czy ki diabeł. Za to wiem że na forum, jak to po zalogowaniu mi pokazało, jestem juz 132 dni.
Do rzeczy:
Udało mi się prezd chwilą pogadać z sympatykiem Dobrym.
Łódzka Łada jest w stanie takim sobie + mały tjunink - tak dla checy wspawany tył od 2104. Myśle, że takiego cuda nie ma co ratować na siłę.
Co do drzwi: mam już fiatoskie przednie tytułem szablonu do przymiarek miejsca mocowania słupka ale nie che ich zostawiać bo od środka różnią się one od oryginału. Za sugestią Dobrego śpieszę Ci donieść iż znalazłem pod Krakowem _całą_ 2101 w cudnym stanie jeśli chodzi o rdzę lecz niestety z położonym roburem na dachu który to wgiął go potężnie i pękł szybę przednią.
Wszystkie drzwi są zdrowe równe ładne i nie pogniłe (prócz prawych przednich, które ktoś trochę zabardzo otworzył).
Cała reszta detali jest również ok. Klapa i maska też są dobre.
Jutro mam dzwonic do złomiarzy z pytaniem czy udało im się robura usunąć z dachu co wykręcanie drzwi ma mi umożliwić.
Jeśli jesteś zainteresowany jakimiś częściami z tego autka daj znać. Albo je po prostu dla Ciebie wykręcę albo wybierzemy się po nie razem.
Dla przykładu panowie winszują sobie po 30 pln za drzwi.

Pozdraiam

No faktycznie byłbym wdzięczny za info gdzie ta Żiguli stoi. Pozdrawiam
Andrzej

2101 leży nadal przygnieciona na złomowisku w Dobczycach .. formalnie firma nazywa się "Autowol" tel. +48-12-2712014 mob. +48-604-693616.
Mają tam bardo dużo Ład 2107 - jedną w stanie cukierek z ciekawie zrobioną zamszową tapicerką.
Kolejna firma, którą namierzyłem jest pod Krosnem też złomowanie pojazdu - mob. +48-606-987807. Części do klasyków przychodzą do niej na bierząco.