LPG-Landi !

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Chciałem zapytać tutaj znających się osób czy jak zamontowali mi instalkację gazową reduktor Landi zbiornik Sato i tomasetto zawór elektronika Bingo M to dobry układ?
Drugie pyt. czy jak przuyśpieszam tak do 3000 obr/min to on nierównomiernie to robi - czy to narmalne?
Czy podczas tankowania nie odbiuja nowy zawór to też normalne ?
A co sądzicie o Parowniku Landi?? Mówią ze to p[omyłka - prawda to?
Z górey wielkie dzięki wszystkim za odpowiedż!

Generalnie to najważniejsze kto, jak i do czego to zmontował i jak wyregulował.
Wielozawory Tomasetto są bardzo popularne na rynku. Nie odbijanie przy tankowaniu to albo źle ustawiony pływak, albo rzeczywiście "trafiony" wielozawór. Słyszałem też opinie (niestety nie udało mi się tego potwierdzić), że są zawory "lewe" i "prawe".
O reduktorach Landi nie słyszałem jakichś negatywnych opinii.
Zbiornik jak zbiornik, kawał stalowego baniaka, nie ma raczej większego wpływu na resztę.
Komp Bingo M to bardzo dobra elektronika moim zdaniem.
Nie napisałeś jakie Masz auto więc trudno mi się ustosunkować do wyboru instalacji. I jeszcze jedno. Z doświadczenia wiem, że jednym z najważniejszych elementów jest mikser i to czy został dobrze dobrany (średnica).

Jesli nie odbija - sprawdź na innej stacji.Też mam Tomasseto i na Statoil pompa im się zatrzymuje a zawor nie odbija a na innej stacji u mnie zawór tak odbija ze mozna się przestraszyć - pewnie chodzi o jakieś cisnienia podawania gazu chociaz dokladnie nie wiem.Bingo M jest bardzo dobry - jesli jest samodzielnie to zapewne do monowtrysku - do multi musi miec dodatkowo emulator wtrysków.

Mam VW Polo 95 r. 1,3 i monowtrysk !
Sprawdzałem ile pali 10l gazu a benzyny palił 8l czy to dużo?
Nie wiem jaki mixer i jaka średnica!
A można to zmierzyć?

No to Masz przyzwoite spalanie, nie bardzo rozumiem w czym problem.