Szarpie przy przejściu z benzyny na gaz

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
laguna II, 1,8 2001 r . landi renzo omegaz
pierwsze przejście (rano) z benzyny na gaz jest silne szarpnięcie. Co 2 miesiące czyszczą listwę wtryskiwaczy i jest spokój na miesiąc dwa. Gazownicy mówią że jest jakiś soft do komputera gazowego ktory rozwiązuje tem problem. Podobno przed przejściem na gaz podawany jest sygnal na wtryski gazowe żeby kilka sekund popracowały (na sucho). Czy ktoś może pomóc. Może ma soft o którym wspominam. Z góry dziękuję

ja mam ten sam problem A4 i mówią mi moi instalatorzy żę trzeba zainstalować jakieś podgrzewacze to to wyeleiminuje problem. Zobaczymy

W Diego jest taka funkcja Przetryskiwanie przed przejściem na gaz - w zimie to bardzo pomaga nie czuć przejścia na gaz a w lato można tą funkcję wyłączyć

No właśnie czy masz jakieś informacje na temat "przetryskiwania" przed przejściem na gaz . Słyszałem że to można załatwić przez wgranie odpowiedniego oprogramowania do centralki. Gdzie można się doowiedzieć więcej na ten temat. RZeczywiście problem szarpania przy pierwszym przejściu na gaz jest bardzo wyraźny zimą a latem prawie zanika.

A jaką masz wersję sterownika? Możesz wysłać do KME to przeprogramują gratis

Wszystko byłoby Ok ale mam sterownik OMEGAS , na ich stronce którą podałeś są programy do pobrania ale nie ma do OMEGAS . Ale dziękuję za informację , spróbuję się z nimi skontaktować może coś poradzą tym bardziej że mam interfejs do centralki i mogę sam wgrać program tylko że trzeba go mieć
Pozdrawiam

Ja mam Scirocco w A4 1,8 i też ten problem. Nie pomogły podgrzewacze, wtryski valteka - wcześniej były matriksy, czyszczony był reduktor, wymieniony nawet komp na drugi i nic. Widzę że ten temat przewija się w wielu instalacjach sekwencyjnych , ale może ktos ma na to sposób , bo ja tez juz tracę cierpliwość.