RAJD MŁODYCH....PISZCIE KTO SIĘ ZGŁOSIŁ I JEDZIE DO CHORZOWA

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
JAK W TEMACIE . Zastanawia mnie kto z ludzi czytajacych jeszcze forum zglosil sie na rajd mlodych i jedzie do chrzowa.... z tego co wiem to pingu i lipen.... a ktos jeszcze jedzie..... ???? pisac pisac

Muj kolega był rok temu i mówił ze cięzko jest! Dostajesz zwykłego seryjnego perzota 206 z tego co pamiętam i przejeżdzasz bez zadnych treningów. I najlepszy czas przechodzi dalej. Najłatwiej mają Ci co na codzień takimi samymi autami jeźdzą.

Opisze jak to było w 2003.
Byłem wtedy w tarnowskich górach oddac sprzet do mierzenia decybeli i jakos zawitałem na rajd młodych.
Zgłoszenie podbijał na bierzaco facet przy zapisach = teraz chyba trzeba miec pieczatke swojego dealera puga.

Startujesz pugiem 206 chyba 1,0 lub 1,1 cos takiego ledwo jedzie.
Ręczny linkowy z zapadką trzeba o tym pamietac ale słabo łapie zwłaszcza po całym dniu jazdy.
Im jestes dalej tym gorzej najlepiej maja ci startujacy w drugiej dziesiatce.

Zapisujesz sie, podpisujesz papiery o wypadku itp i dostajesz trase do nauczenia.
Radze pojezdzic pugiem od kogos bo jak nie jezdziło sie tym autem to szkoda marnowac czas zwłaszcza ze auto seryjne.
Widacp o czasach kto miałdoczynienia z tym autem.
Trasa na pamiec i jedziesz ile sił w silniku 50 czy 60 konnym
Wygrywa ten kto nie pomylił trasy niezbyt skomplikowanej a przy tym poradził sobie z seryjnym autem.
ogólnie bardzo silna konkurencja i podobne czasy - róznice dziesiate czesci sekundy.

No i jezlei ktos by wygrał to musi miec sporo $$ i dobrego sponsora bo oni tylko wypozyczaja auto za reszte płacisz.

ogólnei fajna zabawa była ale auto powinno byc przygotowane chociaz troche do zabawy

A przypomniało mi sie buli sie cos 3 - 4 dychy za start

[ wiadomość edytowana przez: CZUCZU dnia 2006-05-17 20:27:02 ]

Ja tam wyslalem cos takiego ale samo wyslanie nie oznacza, ze bedzie sie wylosowanym i zakwalifikuje do jednej z 4ech eliminacji. Jak wylosuja to dostaje sie informacje na maila albo telefon i wtedy trzeba wplacic 40zl ubezpieczenia. zeszlym roku bylem na finale w warszawie i nie podoba mi sie taka impreza ale za 4 dychy mozna posmigac.

Tomek wtedy w 2003 była słaba frekwencja i nei trzeba byłobyc losowanym.
Bo brakło ludzi teraz chyba losuja z duzej ilosci zgłoszen.

tomeQ nie ma losowania, poprostu wysylasz, potwierdzasz, wplacasz i startujesz

czarno to widze, w zyciu nie prowadzilem 206

No to bardzo dziwne co mowisz bo w siedzibie glownej do ktorej sie wysyla zgloszenia, czyli na plochocinska koledze powiedzieli, ze po wylosowaniu bedzie powiadomiony o tym fakcie i wtedy dopiero wplaca ubezpieczenie.

Tomeq moze teraz tak jest dziwne troche.
Wtedy czegs takiego nie bylo.
Jednym słowem kjs z 2 tysiacami zawodników , seryjnym autem , trwajacy 3 minuty , kosztujacy 40 złotych.

Przynajmniej licza sie umiejetnosci, a nie jak sadza niektorzy - auto.

Liczy sie mega fart i jazda na milimetry przy 20km/h z prawdziwym kjsem nie ma nic wspolnego, mozna sie nauczyc co najwyzej szybko krecic kierownica.

Fart i znajomosc seryjnego puga 206.
A potem tak idostaje auto na starty w mp jak ma sponsora i jest lipa bo tam tylko sie liczy umiejetnosc ale i auto

hehe pojedziemy zobaczymy numer startowy 136
w przyszlym tygodniu umówie sie na jazde probna 206 raz juz jechalem ale 1.4 silniczek byl , teraz poprosze o jakiegos mula
przynajmniej koles z ktorym jechalem pozwala poszalec

co do zgloszen to pingu ma racje a co do pluga czu to wypowiadasz sie jakbys byl juz zawodowcem i seryjny samochod by ci nie wystarczyl .... i sei seria i golf seria a wymiata.... chyba ze juz zapomniales jak to seryjny sei objezdzal wszystkich w kjsie adsu.... przypomnij sobie... a co do pojemnosci to nawet i fajnie... zatem zyczcie powodzenia i trzymajcie kciuki a moze pileczka losu spadnie w moja strone bo jak to tomq mowisz trzeba miec farta

Grzesiu ja po prostu pisze ze seryjne auto ma przewiesc 500 amatorów sportowej jazdy na kazdej imprezie.
Wg mnei powinno byc auto przygotowane do takiej zabawy.
Chyba ze cos sie zmienił ow tej materii.
A zycze wam chłopaki jak najlepszej zabawy i jak najwyzszych lokat.

ja licze na grzesia grzechotnika

Grzesiu kiedy startujesz? Bo ja z Lipenem mamy w niedziele w poludnie starty.

Moze ktos doradzi cos z tym pugiem jeszcze bo nigdy nie prowadzilem

hmm tez mam w niedziele kolo poludnia tak wiec do zobaczenia
pozdrawiam i trzymajcie kciuki

blizsze i pewne informacje o naszej "rajdówce" :

-silnik 1.1
-bez wspomagania
-jako wyposazenie dodatkowe ma otwierany i zamykany schowek

hehe to w sumie mowi samo za siebie Trasa ma byc typowo sprawnosciowa, a uzywanie recznego w tym aucie odpada, bo malo mocy...
zna ktos dobrze 206 ??

Co ma moc samochodu do uzywania recznego ? Zycze powodzenia i uwazaj na pacholki bo bedzie ciasno.

panowie ja tez startuje kolo poludnia wiec zapewne sie widzimy... jesli jedziecie bez krakow to dajcie znac na kom dzisiaj... pozdro