| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Lafaar Miłośnik FSO MR93 / Vitara / Berl ... Toruń ZOK | 2004-09-09 10:48:05 ee, ja bym tam sobie "kreski śmierci" nie zmienił na nowsze zegary |
Nomad Miłośnik FSO Wspomnienie po Gdańsk | 2004-09-09 10:58:43 Hmmm o ile pamiętam to "zapasowa" kostka powinna wisieć pod deską... |
kaovietz Miłośnik FSO PF 125p 2.0 KOMBI Bristol UK | 2004-09-09 11:03:57 Nie ma żadnej kostki pod deską.Zapasowa kostka pośrodku zegarów służy do podłączenia obrotomierza i dodatkowych czujników,jak poziom płynu hamulcowego,pasy bezpieczeństwa(!!!),awaryjne,ogrzewana szyba tylna.Ciagniemy odpowiednie kabelki od wyłączników(w starszych modelach kontrolki były w wyłacznikach) oraz obrotomierza i podpinamy.Gdzies miałem rozpisane który styk jest do czego ale za diabła nie wiem gdzie I tak termometr z kreską śmierci jest najlepszy |
LifeGuard Miłośnik FSO Fiat 125p Personal E ... Warszawa | 2004-09-09 17:54:18
NIE OD OBROTOMIERZA !!! Tam sie podlacza dodatkowe tylko te duperele jak kontrolki od pasow, mgielnych, awaryjnych, podgrzewania szyby i zuzycia klockow ham. Olej to kostke ja tak zrobilem i wszystko gra reszte podepnij jak w tych z kreską... Obrotomiez podlacza sie oddzielnie z tylu gdzie jest wyjscie na 3 kable od obrotka czyli: cewka, prad i masa |
Nomad Miłośnik FSO Wspomnienie po Gdańsk | 2004-09-09 18:25:03
Tak się podłącza, ale powinno sie przez kostkę przynajmniej wg. wszelkich schematów do fiata 125p z okrąglymi zegarami... |
kaovietz Miłośnik FSO PF 125p 2.0 KOMBI Bristol UK | 2004-09-09 20:25:46 Właśnie,że powinno podłączyć się przez kostkę i nie pisz "NIE DO OBROTOMIERZA" bo właśnie DO OBROTOMIERZA.To,że zrobiłeś zmotę,nie oznacza,że takie podłaczenie jest właściwe.Ja podałem jak powinno być to zrobione fachowo. |
Nomad Miłośnik FSO Wspomnienie po Gdańsk | 2004-09-09 20:44:09 Kao a masz mozę zaktualizowane schematy na tą wersje z kontrolka pasów ??? bo ja mam tylko te starsze... |
Samael Miłośnik FSO HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2004-09-09 21:02:30 na nowym schemacie ta kontrolka jest nie wyszczegolniona wg schematu wogole nie ma przewodu do zlacza tej kontrolki |
kaovietz Miłośnik FSO PF 125p 2.0 KOMBI Bristol UK | 2004-09-09 21:07:50 Niestetyż Nomad,nie mam.Ta kontrolka nigdy chyba nie była wykorzystywana. |
LifeGuard Miłośnik FSO Fiat 125p Personal E ... Warszawa | 2004-09-09 22:38:27
A to przepraszam. Bo wg mnie to w takim razie bez sensu sa te wyciete miejsca na piny (czy jak tam to nazwac) od obrotomierza. |
Nomad Miłośnik FSO Wspomnienie po Gdańsk | 2004-09-09 22:43:42
Nie tak całkiem bez sensu bo obrotomierz był opcjonalny... i z tego co rozebrałem X desek to wystepowało kilka typów... możliwe że nie każdy miał wyprowadzone styki na ścieżkach... |
Samael Miłośnik FSO HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2004-09-10 09:01:08 raczej kazdy licznik mial styki na sciezkach tylko nie kazdy mial obrotomierz
mam nieuzywane okragle zegary do 125p w wersji bez obrotomierza i styki sa, odmian obrotomierzy lumela byla cala masa ale wszystkie mialy ten sam mechanizm i w zespolonych wskaznikach koncowki obrotomierza byly polaczone z plytka za pomoca trzech krotkich przewodzikow (tak samo bylo w tych kwadratowych zegarach w krate w poldku, nie wiem jak w caro bo tych jeszcze nie demontowalem) ale dobrze jest jak jest bo jezeli ktos podlacza sobie okragle zegary do starszego fiata to omija kostke i podlacza obrotomierz prosto do przewodow odpietych od kwadratowego obrotka, kontrolki awaryjnych i ogrzewania szyby planuje pozniej podpiac i odrazu zrobic porzadek z podlaczeniem obrotomierza..... i juz tak jezdze rok, a tych kontrolek nie zrobilem |
luk_M Kraków | 2004-09-10 13:07:50 dzięki za pomoc będe próbował zobaczymy co z tego wyjdzie.
|
kaovietz Miłośnik FSO PF 125p 2.0 KOMBI Bristol UK | 2004-09-20 21:57:17 Rozwalić zielone plastiki (takie kopułki) widoczne po wyjęciu żarówek,polakierować na niebiesko żarówki lub włożyć niebieskie żarówki/diody.Żadna filozofia |
luk_M Kraków | 2004-09-20 23:10:02 No wiesz kao zależy dla kogo bo ja dopiero zaczynam takie eksperymenty i nie chce tego spieprzyć.Jeszcze jakieś pomysły????
|
LifeGuard Miłośnik FSO Fiat 125p Personal E ... Warszawa | 2004-09-23 23:55:09
Moze podwazyc te kopułki, ja jeszcze nie probowalem ale mam zamiar w wolnym czasie sprobowac, bo tez chodzi mi po glowie aby zmienic podswietlenie na niebieskie. Z drugiej strony te zielonkawe na tle moich białych tarcz prezentuje sie bardzo gustownie |