Jakas rada moze pomoc !!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zastanawiam sie od jakiegos czasu czy to jest normalne w moim essim (1.6 16v 93r). A mianowicie po odpaleniu autko chodzi na ssaniu to narmalne nie czekajac wsiadam w fure i jade w trase jedynka 3500 obrotow sprzegło i dwojka i tu nastepuje takie przyduszenie silnika (po puszczeniu sprzegła autko nie odrazu reaguje na dodany gaz ) dodam ze ustaje to po tym jak przejade x kilometrow albo jak sie juz troszke zagrzeje co wy na to moze tak ma byc ? aha zasilanie autka to benzynka! i jeszcze jedno podobne jest prz biegu 3 , 4 , 5

ja mam to samo u siebie ale w silniki 1,4 i ten problem glownie sie pojawial przed tankowaniem paliwa ale to moze byc takie zludzenie bo od czasu dojazdu na stacje zdazyl sie zagrzac dziwna sprawa i tez nie wiem jak to wytlumaczyc moze one poprostu musze sie zagrzac bo wiadomo ze silnik zimny nie bedzie taki dynamiczny jak rozgrzany

u mnie niestety nawet jak bak jest połny do połowy to sie powtarza ( nigdy nie zalałem pod korek ) moze zeczywiscie jak zimny to takie zjawisko jednak poprosze o wypowiedz takze innych członków FEFK moze oni cos jeszcze wymysla dzieki!

A kiedy wymieniałeś filtr paliwa? Proponuję zacząć od wymiany filtra. Jak nie pomoże, to będziemy się zastanawiać, co dalej...

a wiec tak filter paliwa i wszystkie inne filtry wymienione zostały łacznie z olejem jakies 1 tys kilometrów temu wiec jednak dalej sie zastanawiamy !

sprawdzcie cisnienie na listwie wtryskow, moim zdaniem na 99% pompa paliwa powoli konczy zywot

tylko dla czego po przejechaniu okolo 2 km lub jak autko sie troszke zagrzeje wszystko jest ok ????

^^^

sprawdz przeplywomierz moze to bedzie to