MotoNews.pl

Wnętrze omegi B, jakie wersje??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!!!

Jakie były dostepne wnętrza w omegach B chodzi mi o kolorystyke i materiały. Spotkał się może ktoś z kremowymi wykończeniami??

Widziałem piękną Omegę po FL w Niemczech w komisie. To był sedan i miała właśnie kremową tapicerkę z weluru, szyby oklejone taką lekko błękitną folią i karoseria była w kolorze szwabskiej taryfy tzn budyń. Ale mimo wszystko cała Oma bardzo ładnie się prezentowała.

O cos takiego

[ wiadomość edytowana przez: zorro22 dnia 2008-01-06 01:24:49 ]

Oooo! Pierwszy raz coś takiego widzę,że plastiki w takim kolorze. Wygląda to bardzo fajnie.

To Twoja fura? Pochwal się

Sam się zdziwiłem jak ją zaobaczyłem. Dlatego kupiłem to autko. Znajomi z salonu Opla pierwszy raz widzieli cos takiego. Czyż bym był posiadaczem unikatu??

[ wiadomość edytowana przez: zorro22 dnia 2008-01-06 01:33:09 ]

Fajnie to wygląda, ale to chyba żaden unikat (tzn, było to dostępne fabrycznie); kolor beżowy występuje w EPC w roku produkcji W.

wyglada to tak jakby ktos zrobil zlepke z dwoch tapicerek...przypuscmy...miał jasny welur..wywaloł fotele i jasne obicia z boczków i zalozyl fotele i boczki skórzane...ale moge sie mylic...wyglada to naprawde ciekawie....

Witam,
prezentuje się świetnie. Powiedz co masz napisane na listwie na przednich drzwiach? Nie moge tego odczytać. Tam gdzie jest napisana wersja np gl czy cd. Doyślam się, że MV6. I jaki tam jest silnik? Ja mam wersje 100, nie ma skóry, ale też ciekawie wygląda kolorystycznie. Pozdrawiam

Na listwach i klapie widnieje znaczek MV6 moto 3literki. Na drzwiach jest kremowa skóra.
Jak by ktoś mógł sprewdzic w ECP jaka to jest nazwa wnętrza bo mój komp zdechł.

[ wiadomość edytowana przez: zorro22 dnia 2008-01-06 12:25:26 ]

Cytat:
Na drzwiach jest kremowa skóra.

Jeżeli te kremowe elementy masz w skórze to znaczy że są efektem twórczości poprzedniego właściciela, fabrycznie to wszystko jest plastik.

fiu , fiu .... i telewizja dla pasażerów z tyłu

Cytat:
2008-01-06 12:26:54, Immo pisze:
Jeżeli te kremowe elementy masz w skórze to znaczy że są efektem twórczości poprzedniego właściciela, fabrycznie to wszystko jest plastik.

Rozbieralem drzwi i nie jest to twórczość poprzedniego właściela. Na wszystkim widnieje znaczek GM. Oczywiście na drziwach jest tez plastik kremowy(raczki itd.) i skóra.

Cytat:
2008-01-06 13:00:14, zorro22 pisze:
Rozbieralem drzwi i nie jest to twórczość poprzedniego właściela. Na wszystkim widnieje znaczek GM. Oczywiście na drziwach jest tez plastik kremowy(raczki itd.) i skóra.

No to gdzie ta kremowa skóra na drzwiach? Bo ja widzę czarną skórę i kremowe rączki.

Fabrycznie kremowe wnętrze pojawiło się dopiero w RM 98, we wcześniejszych rocznikach było jasnoszare. Tyle że w fabrycznym wnętrzu wszystko było kremowe (fotele, drzwi, plastiki, pasy itd.) oprócz deski rozdzielczej, schowków, tunelu i rączek drzwi przednich, które były sraczkowate

Jaki kolor mają rączki w przednich drzwiach od spodu, tam gdzie jest logo GM? Kremowe czy widać ślady malowania? Tak samo tunel i schowki - są obszyte skórą czy są zrobione z tego samego tworzywa co deska rozdzielcza?

Autko.....rewelacja, daje 10/10

Cytat:
2008-01-06 13:57:50, Immo pisze:
No to gdzie ta kremowa skóra na drzwiach? Bo ja widzę czarną skórę i kremowe rączki. Fabrycznie kremowe wnętrze pojawiło się dopiero w RM 98, we wcześniejszych rocznikach było jasnoszare. Tyle że w fabrycznym wnętrzu wszystko było kremowe (fotele, drzwi, plastiki, pasy itd.) oprócz deski rozdzielczej, schowków, tunelu i rączek drzwi przednich, które były sraczkowate Jaki kolor mają rączki w przednich drzwiach od spodu, tam gdzie jest logo GM? Kremowe czy widać ślady malowania? Tak samo tunel i schowki - są obszyte skórą czy są zrobione z tego samego tworzywa co deska rozdzielcza?

Tunel i reszta plastików jest wykonana z tworzywa co deska rozdzielcza. Elementy te nie sa malowane !!! Sprawdzałem. Co do skóry w drzwiach to zaznaczylem na foto w którym miejscu jest. Auto jeżdziło w oplu 2 latka do wyjscia omegi B FL

Wygląda na to, że to jest jednak unikatowy egzemplarz.....

W epc w dekoderze vin jest równierz "kod wyposażenia", czy ten kod jest na tabliczce znamionowej? Jeśli nie, to gdzie?

Cytat:
2008-01-06 15:32:14, zorro22 pisze:
Tunel i reszta plastików jest wykonana z tworzywa co deska rozdzielcza. Elementy te nie sa malowane !!! Sprawdzałem. Co do skóry w drzwiach to zaznaczylem na foto w którym miejscu jest.

No to faktycznie ciekawa sztuka Ci się trafiła

Szkoda że mnie się nie udało trafić kremowych schowków i rączek, gdy zmieniałem wnętrze na beżowe w poprzednim aucie

Zresztą Ty możesz tak zrobić u siebie, wywalić czarne fotele i boczki a wrzucić beżowe, wg mnie dużo lepiej będzie to wyglądać

Tak to wyglądało u mnie (ze schowkami jak u Ciebie miałbym komplet )

Dziwi mnie jeszcze jedno - dlaczego u Ciebie fotele i zagłówki są starego typu tzn. fotele bez airbagów, z materiałową kieszenią na drobiazgi z tyłu a nie sztywną, no i zagłówki masz z dziurami. Auta z 97 fabrycznie miały poduchy w fotelach i pełne zagłówki.

to i ja się wypowiem...

Podobnie jak reszta, sporo omeg widziałem ale nigdy z wnętrzem w takim zestawieniu - to co widać to dla mnie to efekt zapędów tuningowych poprzednich właścicieli.

Co do starszej babci w briefie - teoretycznie wykluczającej "mody" - u sąsiadów bardzo często "małolaty" rejestrują auta/motocykle na rodziców/dziadków. Względy oczywiste, nasi pod tym względem też nie są lepsi

Jakby nie było - muszę przyznać, że TO wnętrze bardzo ciekawie wygląda