Pomozcie w doborze glosnikow!!!!!!!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wywalilem wzmaka i suba i chce stworzyc porzadny (w swojej klasie cenowej) zestaw grajacy pod samo radio.Zaczynam od przednich drzwi.Mam teraz zamontowane pioneery 1348 i harcza.radyjko mam JVC KD-G611 i nie bede zmienial.Powiedzcie mi ktory z ponizszych zestawow jest najodpowiedniejszy a zarazem najlepszy jakosciowo pod to radyjko zeby wszystko gralo dobrze.Mialo odpowiednie basy,tony wysokie itp.Chodzi mi o zestawy woofer 13 + tweeter + zwrotnica,pod to moje radio.Prosze o porade.Blaupunkt
Sinuslive
Alpine
Helix (ale 13 cm a nie 16.5)
Lanzar
Infinity
lub jakies inne ,ktore polecanie.

Trafiłeś świetnie. Mam to samo radio.....i cudowne głośniki 13 + tweeter. Grają niesamowicie bez wzmacniacza. Głośniki te to VIFA. Nie wiem ile wynosi Twoja klasa cenowa ale te kosztują około 600 zł. Warte są każdej złotówki. Powiem Ci tak do 33 na radiu nie ma ŻADNEGO ZNIEKSZTAŁCENIA NIC. CZYSTY DZWIĘK. Głośniej nie słucham bo NIE MA PO CO (po wyłaczeniu radia straszna cisza się wydaje). Oczywiście drzwi wygłuszone i montaż na MDF. Zaletą są też mały wymiar tweeterów. Jak jesteś z Wawy to mogę Ci zaprezentować i jestem pewien, że już nie będziesz szukał.

jestem z Gdanska.Problem w tym ze moja klasa cenowa zamyka sie w 300 zl.
Podaj mi moc glosnikow max i rms,skutecznosc i pasmo przenoszenia,glownie midbass.

[ wiadomość edytowana przez: Franc dnia 2006-05-17 05:38:23 ]

Trochę się interesowałem Audio i suche parametry w lepszej klasie sprzętu są jakby na drugim miejscu. Prawie wszystkie kolumny domowe mają dośc zblizone parametry a tylko niektóre są naprawdę dobre. Mówiąc całkiem szczerze nie wiem jakie są parametry wiem jak brzmią. WWW.GALERIATONOW.COM.PL zadzwoń i sie zapytaj. Patrząc na parametry z opakowania najlepsze głośniki na świecie sa na bazarach i w marketach

nikt mi wiecej nie pomorze?Nie wyrazi swoich opini?

Franc zakładaj dystanse, o których mowa w wątku nizej i kupuj 16ki to bedzie efekt i podpowiem ci co kupic