MotoNews.pl
7 Wspomaganie kierownicy padlo :( (146410/45) - NT

Wspomaganie kierownicy padlo :(

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wyje jak jasna cholera. Ktos, cos, moze na temat? Bede zobowiazany

oleju nie ma?? a bylo juz o tym dosyc sporo na forum....

dolej oleju i sprawdź czy gdzieś nie wycieka
obadaj dokładnie maglownice
mam coś podobnego tylko że mam tam troche nieszczelności i wyciska płyn jak manewruje

Myslalem, ze od oleju jest odpowiednia kontrolka. No, ale ford juz mnie chyba nie moze zaskoczyc niczym. Czemu sprzedalem Lagune - blad, blad

Cytat:
2006-05-16 20:25:10, El_Muerte pisze:
Myslalem, ze od oleju jest odpowiednia kontrolka. No, ale ford juz mnie chyba nie moze zaskoczyc niczym. Czemu sprzedalem Lagune - blad, blad

jest kontrolka - przezroczysty pojemniczek na olej!!

Jesli płyn w zbiorniczku jest to padło łożysko w środku pompy(naprawialne)

Cytat:
2006-05-16 20:39:24, ginel pisze:
Jesli płyn w zbiorniczku jest to padło łożysko w środku pompy(naprawialne)

Dokładnie! To pompa.Mi wyje jak skrece max na prawo lub lewo.Jak bedzie wyc cały czas to wtedy zaczne sie martwić.

Polecam wymiane plynu wpomagania na nowy, ja kupilem mobila i u mnie pomoglo. Piszczenie zniklo. Mozliwe tez, ze pasek napedzajacy ma jakis luz. Trzeba oblukac i ewentualnie naciagnac minimalnie.

moze i sam plyn....mi tez ucieka dosc szybko, ale am rozwalona maglownice-sprawdz u siebie czy masz sucho nad prawym wachaczem

jezeli warczalo wczesniej tylko sporadycznie albo przy skrecaniu a teraz caly czas to chyba maglownica - przerabiam wlasnie ten problem. To co tez wczesniej napisali chlopaki - sprawdzic plyn, moze tez byc pompa wspomagania

Dzieki za porady.

Dzisiaj dolalem oleju Lotosa za 16 zlotych do zbiorniczka i jest dobrze
Jeszcze raz dzieki za szybkie odpowiedzi.

Pzdr.,
Tomek

Jak skrecisz na maxa to w kazdym aucie bedzie wyc

Odciagnij ile sie da plynu ze zbiorniczka i wymien na nowy. U mnie wylo, a po wymianie plynu przestalo. Nie wyje nawet przy maksymalnym skrecie, a wylo