Mandat z foto radaru

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dzis na odcinku do 50 mialem okolo 68 i mam nadzieje ze nie bylo radaru. Jakby byl to do jakiego czasu przyjdzie foto skoro to byla ulica w miescie w ktorym mieszkam i ile moge za to dostac

[ wiadomość edytowana przez: pablo_ns dnia 2006-05-13 18:00:44 ]

Cytat:
2006-05-13 18:00:24, pablo_ns pisze:
Dzis na odcinku do 50 mialem okolo 68 i mam nadzieje ze nie bylo radaru. Jakby byl to do jakiego czasu przyjdzie foto skoro to byla ulica w miescie w ktorym mieszkam i ile moge za to dostac [ wiadomość edytowana przez: pablo_ns dnia 2006-05-13 18:00:44 ]

jak miales 68 to radac ci nie zrobil zdjecia..sa poustawiane z tolerancja conajmniej 20km..czyli jak masz do 50 to musialbys ponad 70 jechac

z kad ta pewnosc??? Wszystkie sa poustawiane tak?

Cytat:
2006-05-13 18:39:10, pablo_ns pisze:
z kad ta pewnosc??? Wszystkie sa poustawiane tak?

swego czasu wyszlo takie odgorne zarzadzenie komendanta..anyway..czym ty sie martwisz? za takie przekroczenie to ze 100zl dostaniesz a przyjsc powinno w ciagu miesiaca

Różnie.

Ale max 100 zł dostaniesz jak coś przyjdzie

a ile punktow

100 pln /2 pkt.
Swoją drogą taryfikatory są dostępne w necie.

juz znalazlem misze od 50 do 100 to moze dadza 50 ? A jaki czas mam zyc w niepewnosci moze ktos dokladnie wie po ilu moze przyjsc foto

Cytat:
2006-05-13 18:00:24, pablo_ns pisze:
Dzis na odcinku do 50 mialem okolo 68 i mam nadzieje ze nie bylo radaru.

Toś poszalał Radarów jest raptem kilkadziesiąt (120), a ulic w PL kilkadziesiąt tysięcy - myslisz, że akurat tam, gdzie jechałeś był fotoradar. A co do marginesu przekroczenia. Gdyby chcieli ustawić go na +10 km/h to by po kilku min. trzeba było go zwinąć i zgrać zdjęcia. Zresztą do Twojej wiadomości - na przekroczenie o 10 km dopuszczalnej prędkości w terenie zabudowanym to nawet policjanci z suszarkami nie reagują. Robot tyle samo jakbyś przekroczył o 50 km/h, a mandat/dowód wdzięczności gówniany, a nawet żaden.

Cytat:
jak miales 68 to radac ci nie zrobil zdjecia..sa poustawiane z tolerancja conajmniej 20km..czyli jak masz do 50 to musialbys ponad 70 jechac

nie zgodze sie z przedmowcami...
tak sie sklada ze ze mam znajomego policjanta... i tak no na trasie TG - Siemianowice... jak ktos sie orientuje to przy "Peribie"... stoja czesto z radarkiem i jest on ustawiony w terenie zabudowanym na niecale 10km...

Cytat:
2006-05-14 08:27:49, ETomek_GT pisze:
stoja czesto z radarkiem i jest on ustawiony w terenie zabudowanym na niecale 10km...

Może on nawet być ustawiony na 0, bo jest to radar ręczno/przenośny. Ja miałem na myśli radary stałe - w tych karmnikach ustawiane.

Cytat:
2006-05-14 02:18:14, pablo_ns pisze:
juz znalazlem misze od 50 do 100 to moze dadza 50 ? A jaki czas mam zyc w niepewnosci moze ktos dokladnie wie po ilu moze przyjsc foto

coś pachnie trollem....

mam nadzieje ze nie przyjdzie bo szkoda mi kasy

Może nie przyjdzie... może go przyślą.

Cwikus

hehe, jeśli masz rację i to troll to życzę mu żeby mandat nie przyszedł w ciągu miesiąca - wtedy sąd grodzki

Cytat:
2006-05-14 14:52:33, ireneusz pisze:
wtedy sąd grodzki

A co to za różnica w tym wypadku? Nawet to na korzyść jest, bo można składać apelację.

widzę że masz za dużo wolnego czasu

apelację ? a od czego?? od tego że złamałeś przepis i masz zrobione przy tym foto??

Cytat:
2006-05-14 15:05:13, ireneusz pisze:
a od czego??

A od tego, że "aktualnie jestem przed pensją". Jak by nie było, to apelacja przeciąga obowiązek zapłacenia na X dni.

i skutkuje dodatkowymi kosztami

Z tego co się orientuję, to pierwsza sprawa przed sądem grodzkim jest przeprowadzana z automatu bez Twojej obecności i wydawany jest wyrok od którego przysługuje Ci odwołanie... np. z tego powodu, że nie byłeś na rozprawie. I koszty idą na skarb państwa.