MotoNews.pl
11 Bmw m 40 (147288/0) - NT

Bmw m 40

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam!!!!
czy ktos mogl by mi przeslac ustawienia bingo s 4 do mojego silniczka??? bylbym bardzo wdzieczny!!!! zmienilem kompa i mi nie jezdzi na gazie bmw e 30 1990 rok
z gory bardzo DZIEKUJE!!!!!!!

jak mam ustawic sonde lambda na przebieg czy mase czy cos innego?? i jaki wybrac tps ( liniowy0-5v)?????????

Co do TPS-u to my też nie zgadniemy jaki Masz silnik i zastosowany TPS, E30 to 11 modeli (benzynowych) w każdym po średnio dwa silniki co daje 24 możliwości, nawet biorąc pod uwagę, że w wielu jest ten sam TPS to pewnie kilka możliwości jest . Podaj dokładny typ silnika, albo sobie sprawdź w autodacie w necie.
Co do emulacji to z tym jak pewnie wiesz wielu z nas ma problem. Ja w swoim audi mam teraz na masę, wcześniej eksperymentowałem z "przebiegiem", ale nie udało mi się znaleźć dobrego ustawienia. Za każdym razem rozjeżdżała mi się mapa wtrysku. Musisz poeksperymentować. Ustaw przebieg i czasy 0,25 H i 0,15 L i zobacz co będzie się działo. Ale zanim zaczniesz eksperymenty, to należałoby sprawdzić i skasować ewentualne błędy z ECU oraz zrobić autoadaptację kompa LPG i wyregulować instalkę.

silnik to m 40 1,6
dzieki za podpowiedz.