Niebieskie Ogrzewanie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Widziałem gdzieś na forum zrobione podświetlenie (na niebiesko) ogrzewania w MK VII.

Prosze autora lub osobe która wie jak zniwelować tą zieloną poświatę o info w temacie lub poprostu o jaką śradę Moze foto ??

czyzby chodziło o to??

Wyszukiwarka Twoim przyjacielem...

Zegary by WilK

Podswietlenie by LobsterMan

KLIK 3

KLIK 4

etc..

retro ale tu chodzi o pokretła w mk7 a to zupełnie inna bajka niz zegary czy pokrętła w innych mk..

Fryś -> oooops nie zauwazylem, ze chodzi o mk7

Ale zasada ta sama - wyszukiwarka Twoim przyjacielem

Najpierw musisz wymontować panel z deski rozdzielczej, tę część na której są naniesione symbole wrzucasz do wrzątku na około 10 minut, delikatnie odrywasz folię z elementu. Z tej folii trzeba usunąć zielona farbę w miejscach gdzie są symbole. Można to robić papierem ściernym, ja robiłem to przy pomocy spirytusu pałeczkami do czyszczenia uszu. Tak czy inaczej trzeba to robić bardzo ostrożnie, żeby nie usunąć przy okazji czarnej farby. Jak już usuniesz farbę z wszystkich symboli przyklejasz folię do elementu klejem szybkoschnącym (np. superglue). Kolor podświetlania zależy juz teraz tylko i wyłącznie od koloru żarówek (diód), u mnie na ten przykład jest białe. Jeszcze jedna uwaga - dobrze jest umieścić więcej punktów świetlnych od standardowych trzech, żeby równomiernie podświetlić symbole na panelu.
Miłej zabawy.

Mówisz ze wrzątek wsztskoz ałatwi :O Popróbuje i jak wyjdzie to zaprezentuje efekt Dzięki za trafnąodpowiedź:]