Panowie jezdzi ktos na 17"

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jezdzi ktos na 17" mam do kupienia w dobrych pieniedzach ale chce wiedziec jakie parametry musza miec 17" zeby nic sie nie działo.

P.S. w ogole sie witam bo mnie dobry rok na forum nie było. byłem zalogowany bo tesciu kupił espero. a tydzien temu ja kupiłem espero. przesiadłem sie z uno.
a wiec dzien dobry

Zapomnij o 17 "

16 to już dużo na to auto...

skoro w 206 wejdzie w fieste to czemu nie w espero ma wejsc ???

nawet do astry wchodza gdzie jest nadkole sciete

Połamiesz to auto

Kup ładne 15 wyglądające na większe... Wzorek aż do samego rantu i kup lepsze opony.

Kiedys na alegro było espero na 17 tylko opony to miały rozmiar 195/40 tak wiec jak cenisz komfort jazdy to odradzam

chcesz często prostować??? to kup 17".... aha o komforcie w ogóle zapomnij.....

idealnym rozwiązaniem są 15ki... z oponami 195/55 albo 205/50...

ja mam ten drugi rozmiar i jest wg mnie ładnie i jeszcze w miarę komfortowo......

a wygląda to tak..

ja przesiadlem sie z zimowek 185/60 14 na 195/50 15 i komfort zginal gdzies w punkcie wulkanizacji
mam obnizone i utwardzone zawieszenie dlatego moje odczucia moga byc bardziej drastyczne...

Cytat:
2006-05-15 23:20:16, iampinki pisze:
ja przesiadlem sie z zimowek 185/60 14 na 195/50 15 i komfort zginal gdzies w punkcie wulkanizacji mam obnizone i utwardzone zawieszenie dlatego moje odczucia moga byc bardziej drastyczne...

zmień opony na 195/55 lub 205/50 ... będzie ciut lepiej

rok temu tez śmigalem na 195/50 ... na dziurach strach się bać.....

teraz nie wiem jakoś mniej uważam na dziury

Cytat:
ja przesiadlem sie z zimowek 185/60 14 na 195/50 15 i komfort zginal gdzies w punkcie wulkanizacji

mialem ponownie, 500m od punktu wymiany wlaczylem kierunek, wrocilem i zamowilem nowe 14'',
jeden dzien musialem pojezdzic ... i qrde to nie jazda... nie po PL drogach niestety ((

co najciekasze po zakupie w zeszlym sezonie przejezdilem ok 15 tys na tach oponkach i nei wydawalo mi sie zle... ale widac to bylo jakies zauroczenie... a teraz sobie leza i nabywca esperaka bedzie miec prawie new pirelki gratis

Cytat:
2006-05-15 23:44:10, ETomek_GT pisze:
mialem ponownie, 500m od punktu wymiany wlaczylem kierunek, wrocilem i zamowilem nowe 14'', jeden dzien musialem pojezdzic ... i qrde to nie jazda... nie po PL drogach niestety (( co najciekasze po zakupie w zeszlym sezonie przejezdilem ok 15 tys na tach oponkach i nei wydawalo mi sie zle... ale widac to bylo jakies zauroczenie... a teraz sobie leza i nabywca esperaka bedzie miec prawie new pirelki gratis

opowiadasz.... w zeszłym sezonie zrobiłem 40 kkm na tych kołach i tylko raz prostowałem......

po sezonie znów były do prostowania

no i wlasnie o to chodzi...

czekam na czasy kiedy w PL w koncu beda proste drogi... mimo ze latek mam w sumie niewiele... to jakos watpie ze dozyje tych czasow...

15" nie chodza w ogole w rachube bo gina na esperaku.

16" mysle bedzie optymalne i opony 195/50/16"

Cytat:
2006-05-15 23:55:41, ETomek_GT pisze:
no i wlasnie o to chodzi... czekam na czasy kiedy w PL w koncu beda proste drogi... mimo ze latek mam w sumie niewiele... to jakos watpie ze dozyje tych czasow...

Taaa, chyba my się najpierw wyprostujemy zanim nasz rząd wyprostuje drogi.

Całkiem ładne to Espero na fotkach ponizej..... tylko gdzies Ty znaczek z maski zgubił ??

Cytat:
2006-05-16 09:10:04, Pawelek-L pisze:
Całkiem ładne to Espero na fotkach ponizej..... tylko gdzies Ty znaczek z maski zgubił ??

zdjąłem bo sreberko odłaziło

Cytat:
2006-05-15 20:33:48, Zoltar pisze:
Połamiesz to auto Kup ładne 15 wyglądające na większe... Wzorek aż do samego rantu i kup lepsze opony.

Dajta mu spokój chłopaki ....nick ma odpowiednie więc niech kupi te 17-ki, założy opony na profilu 40 i dopiero będzie miał HARD CORE !!

Zrozum Hard (y) Kolego....to nie nasza zazdrość przemawia jeno Zdrowy Rozsądek i doświadczenie !...

Wpakować się da do auta naprawdę duże fele ...tylko po co , skoro i tak sie na tym nie da jeździć ....(o wyglądzie już nie mówię bo skutek bywa często wręcz odwrotny ) ....

Ale co tam! Żałować Tobie nie będziemy ...Jestem ZA !...Załóż te 17-tki...załóż oponki /40....i prosimy o wypowiedź za 3 miesiące ( jak uda Ci się tyle dojeździć )

Spokoooo

Pozdrawiam !

Ja mialem w epseraku 16 o profilu opony 195/45/16. Niebylo az tak zle a nawet lepiej mi sie jezdzilo jak na 15/50/195. Owszem trzeba bylo bardzo uwazac ale tak samo jak na 15 i niskim profilu

Na 16 Bartek się męczył, a Ty chcesz 17 A Bartek chyba wie co mówi.

Cytat:
2006-05-16 06:50:49, hard-drive pisze:
15" nie chodza w ogole w rachube bo gina na esperaku. 16" mysle bedzie optymalne i opony 195/50/16"

Giną bo masz drabiniaste zawieszenie... Wstaw niższe, to i 15 " będzie świetnie się prezentować.

Duże felgi i seryjna reszta, to tak jak ogromne skrzydło na klapie i seryjny silnik... NIE MA SENSU !!!

Cytat:
2006-05-16 06:50:49, hard-drive pisze:
15" nie chodza w ogole w rachube bo gina na esperaku. 16" mysle bedzie optymalne i opony 195/50/16"

Zoltar ma rację ...giną głównie z powodu zbyt normalnego zawieszenia ...no i rację miał żebyś kupił 15-tki w dobrym wzorze...już będzie spoko !
Darek54495 ma 14" a zobacz jak się ładnie prezentują !
DeeJay w swoim "wisienku" też miał 14-tki choć już nie tak efektowne ale też ładnie wyglądały

Zdecydowanie jestem zdania , że 195/50/16" NIE będzie optymalne ...ale proponuję 235/30R18...jest bardzo bliska wymiarowi optymalnemu