MotoNews.pl

Szyberdach się odcyhla w czasie jazdy...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No własnie, dzisiaj zauwazylem, ze w czasie jazdy czassami odchyla mi się lekko szyberdach w górę (elektryczny Jest na to sposob, czy trzeba bedzie zmowic nowy przelacznik. Pewnie jakies zwarcie sie zrobilo w przelaczniku i czasami go lekko otworzy.

Spróbuj go najpierw ponownie zaprogramować.

A jak sie go programuje??

a ja myśle że to jest wkalkulowane w marke Opel że ten szyberdach się uchyla. Na trzeciąomege w dwóch poprfzednich było to samo i kumpel miał to samo. Fakt że w tej jak narazie nic sie nie dzieje i lepiej .. puk puk, aby sie nie działo.

ale ciekawa sprawa "diro" napisz jak sie programuje bo pierwsze słysze, moze to jest lekarstwo.

Programowanie jest proste w jedną stronę na maxa i wciskasz pokrętło na bodajże 10s potem w drugą stronę na maxa i znowu wciskasz. Wszystko
Ja miałem problem do momentu wymiany akumulatora na odpowiedniej pojemności

Cytat:
w jedną stronę na maxa i wciskasz pokrętło na bodajże 10s potem w drugą stronę na maxa i znowu wciskasz

a ja robię pozycja zero (zamknięty nieuchylony), przycisnąć przycisk na parę sekund, czasami mi wariował ja go domknąłem z kluczyka i ponowne programowanie pomagało.

W/g instrukcji:
1.włączyć zapłon
2.Gdy dach jest zamknięty : przełącznik ustawić w pozycji "zamknięte" i przytrzymać wciśnięty przynajmniej 5 sek
Gdy dach jest otwarty : przełącznik ustawić w pozycji "zamknięte" a nastepnie wcisnąć aż do maksymalnego podniesienia i jeszcze przynajmniej 5 sek
3.Przełącznik ustawić w pozycji "uchył" i wcisnąć do aż do maksymalnego podniesienia,ustawić w pozycji "zamknięte" i wcisnąć aż do zamknięcia
4.przełącznik w pozycji "otwarte" i wcisnąć aż do całkowitego otwarcia,i w pozycję "zamknięte" wcisnąć aż do zamknięcia

Jeżeli coś nie tak powtórzyć pkt 3 i 4

Mam nadzieję że coś to pomoże.
Aha ostatnio jak programowałem to tak długo się bawiłem aż akumulator powiedział dość

Czy to podzialalo? Bo u mnie wariuje i musze kombinowac przelacznikiem az zajarzy na wlasciwym miejscu...a to troche trwa, az sie boje o akumulator.

zasadniczo mechanizm ''programowania'' jest taki sam jak w przypadku szyb elektycznych.
1. przytrzymac
2. czekac

Cytat:
2005-09-19 00:51:59, JacaG pisze:
a to troche trwa, az sie boje o akumulator.

A nie możesz włączyć silnika ????????????

Pewnie, że mogę i to robię jak tylko widzę powracający problem. Czy to jest właśnie wina programowania? Czy trzeba dokonać konserwacji mechanizmu? A może jedego i drugiego? Se chyba sam odpowiedziałem...