Starlet - odciecie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
nie wiecie przy jakich obrotach/predkosciach w starlet '94 1,3 12V jest odciecie?
PZDR

Witam

Mi odcina przy ok. 6700 obrotów. Starlet 91', buda P8, silnik 1,3 2EE, przebieg 178000 km.
Uprzedzam pytanie skąd wiem - mam obrotomierz ze wskazówką .

Co do prędkości auta przy jakich odcina to podam dane mniej więcej, bo dokładnie nie sprawdzałem (jak tak duszę to raczej patrzę na drogę a nie na prędkościomierz ), a zależy to też od silnika i sprzegła w jakim są stanie.

1 bieg: 40 - 50 km/h
2 bieg: 90 - 100 km/h
3 bieg: 130 - 140 km/h
4 bieg: 150 - 170 km/h (ale do 170 km to już trochę trwa)
5 bieg: 170 - .... (za wiele już nie pójdzie tylko zmniejszy obroty silnika, ale to zależy od silnika).

Mój rekord to 175 km/h w 2 osoby. Nie za wiele ale dla mnie wystarczy.

Pozdro

[ wiadomość edytowana przez: marcinstarletka dnia 2006-05-28 16:11:26 ]

ja dopiero co kupilem wiec nie meczylem jej na maxa, najpierw trzeba paseczek rozrzadu wymienic i sprawdzic autko dokladnie...ale obrotomierz masz "fabryczny" czy sam dokladales? bo ja ni mom i chyba bede musial sobie takowy sprawic...

U mnie na 3 tez odcina równo przy 130km/h na 4 biegu moge jechac 170 i jeszcze nie odcina moze przy 175 albo 180 odcina ale za duze opory już są i moment obrotowy jest mniejszy niz przy 4500-5500obr/m ja na 5 biegu jechalem 180max ale mysle ze jakby było bardziej z górki to dociągnołbym do odcinki ktora opewnie była by przy ok. 190

Sam zakładałem.
Na spokojnie zajęło mi to jakieś 2 godz. łącznie ze znalezieniem odpowiednich kabli w instalacji auta a dodam, że elektryk ze mnie cienki .

A wygląda to tak:

Pozdro

ja mam troche inna juz deske rozdzielcza...znaczy zegary...ile cie kosztowal taki borotek?...i podlaczyles sie pod cewke?

Muzz ten obrotek 2 lata temu kosztował mnie 100 zł, a podpiąłem się w kostkę diagnostyczną w komorze silnika. W moim jest taki osobny styk przy kostce diagnostycznej - taki z gumowym kapturkiem o ile mnie pamięć nie myli to nazywa się "B-" lub "-B". Jutro sprawdzę i dam znać.

Pozdro