| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
tommi-j Renault małopolska | 2006-05-21 01:11:30 W końcu sie zmobilizowałem i zgodnie z obietnicą zamieszczam trochę fotek mojego (prawie) zwykłego Esperala.
Część zdjeć jest zrobiona wczoraj, a kilka to "numery" archiwalne. Zapraszam do ogladania GALERIA Jeżeli powyższy link nie zadziała-postępować w następujacy sposób: Wpisać w przeglądarke adres: http://nexhost.info/pic.php?u=2289sBq3&i=2304 i następnie zmieniać końcówkę adresu, od nr. 2304 do 2359. |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2006-05-21 03:21:14 rozumiem ze masz go jako mebel..bo jak inaczej wytlumaczyc zardzewiale tarcze? albo ja slepy jakis jestem |
Esperynek Klubowy Weteran ![]() Skoda Octavia 1,4 TSI Częstochowa | 2006-05-21 10:12:18 A teraz moje spostrzeżenia; brzydki nosek i spasowanie reflektorów, chyba zdarte opony i brak oznakowań klubowych. |
tommi-j Renault małopolska | 2006-05-21 11:17:28 Opony jeszcze nie sa takie złe, ten sezon jeszcze przetrzymają.
Nosek brzydki, fakt, ale to już jego ostatnie dni, tak samo jak lewego halogenu który zamienił się w akwarium. Kluibowe ramki nie dojechały |
pjacek26 Klubowy Weteran Scenic+Espero Iłowa | 2006-05-21 11:55:35 Ładnie się prezentują te aluminiowe (albo niklowane bo nie widać dokładnie) wstawki na tylnej klapie, wzdłuż nadwozia no i na zegarach. Mogłoby być ciekawie gdyby zrobić je wzdłuż całej lini świateł tylnych dookoła. Felgi też całkiem fajne. |
maskekk Pzn | 2006-05-21 14:01:38 Felgi calkiem spoko, takie nie rzucajace sie natretnie w oczy. Tylko te wskazowkimi jakos nie podchodza ![]() |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2006-05-21 16:34:42
Dokładnie takie samo mam wrażenie z tym "chromem"/mam na myśli jedynie listewki NIE klamki !/ ...chociaż zwolennikiem nie jestem to te zewnętrzne detale są w miarę akceptowalne ...Wnętrzne auta to już prawdziwy świstakowy design (blee) ...ale pewnie się będzie Kolbierkowi podobał ...a so to je to ZIELONE na drzwiach od wewnętrza ?? ...tylko nie żartuj że to nie VT jeno rzeczywistość ....
Szypka zegarków jest pęknięta czy tylko tak specjlanie zrobiłeś fotkie? ..
Felgi faktycznie sympatyczne...
P.S, tym sposobem mamy kolejny wątek w tej samej temacie (ino tytuł fajniejszy )...niedawno Kolber stworzył takowy dokładnie w takim samym celu .. [ wiadomość edytowana przez: bogdan1 dnia 2006-05-21 18:14:18 ] |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2006-05-21 17:12:34
ogolnie misz masz straszny w srodku...chyba powinienes konsekwentnie isc w jakims konkretnym kierunku stylizacyjnym jesli chodzi o wnetrze..bo widac ze zapal energie i pomysly masz ale jakby troche chaotyczne..co of kors jest tylko moim subiektywnym odczuciem
jeszcze co do zewnetrza to chyba chrom na klamkach to przesada..moze to wkestia przyzwyczajenia sie do patrzenia na esperaki z czarnymi klamkami..ale jakos tak to bije po oczach |
krzychu_ch Klubowy Weteran Octavia Sosnowiec | 2006-05-21 17:27:35 Felgi naprawde ładne
Takie proste, klasyczne Co do tych tarcz, to wygląda jakby kolega miał z przodu bębny hamulcowe
A ten chrom na klameczkach to przesada
Chyba że auto jest wykorzystywane do zamieszek ulicznych
I podczas ewentualnej ucieczki widać z daleka gdzie dłoń wyciągać |
Esperynek Klubowy Weteran ![]() Skoda Octavia 1,4 TSI Częstochowa | 2006-05-21 19:22:42 Wnętrze faktycznie trochę średnio mi się podoba, ale zegary nawet, nawet. A te felgi to chyba od Fiata Marea/Bravo/Brava? |
Wiktor_ galant Kielce | 2006-05-21 22:04:30 felgi od mazdy czesto w mx3 |
Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2006-05-22 00:21:41 felgi , w miarę... nie jakieś rewelacyjne, ale sympatyczne
podobają mi się listwy pod oknami.... to na tylniej klapie bym przedłużył do świateł na błotniku.... powiedz mi czym to oklejałeś?? klamki paskudne
co do wnętrza, to to zielone nic a nic mi się nie widzi.... wskazówki masz jakieś dziwne..... ale ujdą... podświetlenie nie takie jak u mnie ale nie jest źle |
tommi-j Renault małopolska | 2006-05-22 00:32:37
Dokładnie. Seryjne flgi Mazdy mx3
Nic podobnego. Auto było umyte i 3 godz. przed zdjeciami. A 1 godz. przed myciem, wróciło z trasy. Może tarcze mam jakieś podatne na rudą .
Zapał i energie może i mam, ale czasu niet .
Przeróbki we wnętrzu były robione grubo ponad rok temu, i w zamyśle miał to być dopiero I etap zmian. Niestety wstąpienie w związek m. i zmiany w pracy pokrzyżowały mi plany i zwyczajnie nie mam czasu dokończyć przeróbek. Oprócz tego co widać na fotkach, w planach miałem mn. obszycie kiery czarno zieloną skórą , jak również wymiana mieszków lewarka i ręcznego również na 2 kol. skórę, wykończenie całej konsoli centralnej imitacją alu i wykonanie kilka innych zmian. Celem miało być ożywienie szarego wnętrza Espero i nadanie mu akcentu związanego z kolorem nadwozia. Mam nadzieje że jeszcze kiedyś znajdę czas i doprowadzę wnętrze do porządku, chyba ,że uprzedzi mnie ruda franca, co jest b. możliwe.
To zielone to rzeczywistość, a dokładniej okleina welurowa. Więcej na jej temat TU. Szybka zegarów pękła podczas majstrowania przy poświetleniu budzików (podświetlenie zegarów to też rzeczywistość). Na zdjeciu kolory wyszły nieciekawie,lecz na żywo podświetlenie jest całkiem równomierne i przyjemne dla oka, a kolor niebieski na fotkach w rzeczywistości jest fioletem (diody LED UV). Dodatkowo wszystkie przełączniki są podświetlone na czerwono. Panelu ogrzewania nie zdążyłem przerobić .
Kwestia gustu. Mnie się akurat tak podobało. |
tommi-j Renault małopolska | 2006-05-22 00:44:49
Wg. opisu kol. MaćkaGT, czyli folia chrom z klejem z papierniczego.
wskazówki-Vectra A-białe. Pasują prawie idealnie. Co do podświetlenia to do zegarów władowałem w sumie ok. 40szt. LEDów (Red, White, UV). Rownomierność podświetlenia taka jak przy żarówkach orginalnych. |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2006-05-22 01:01:05
Nie wątpimy że Tobie się podoba/ło/....musiałbyś być zdrowo rąbnięty żeby robić z autem coś co by Ciem potem wqr..nerwowało ...ma się podobać Tobie! /głównie / ...nam nie musi /ale mogło by ...jakoś milej jest wtedy /
Publikacją "narażasz" się na zdanie innych i pewnie byłeś tego świadom więc dzielnie trwaj i czasem się nie obraź....zresztą....całkiem nieźle Ci to /na razie/ idzie
Dziwne tylko że Koliberek zamiast euforii wykazał się jakimś mdłym komentarzem ....to pewnie wina tego co widzem w opisie na gg ( 48 godzin prawie bez snu0
Pozdrowienia z Katowic ![]() |
tommi-j Renault małopolska | 2006-05-22 07:43:18
Spoko spoko. Nie jestem nerwowy .
Dziwne, że nasz klubowy zrzęda jeszcze mnie nie zjechał .
Nie dziwię się, że nie wszystkim się podoba. Mnie np. strasznie nie podchodzi obwieszanie aut dziesiatkami spoilerów, mega szerokimi i wielkimi oponami, super głośnymi wydechami, czy oklejanie pasami w stylu Bartkowego Espero (bez urazy Bartek1112). |
pjacek26 Klubowy Weteran Scenic+Espero Iłowa | 2006-05-22 15:27:04
Zupełnie się z tym zgadzam ale akuratnie u Ciebie dyskretny spojler z tyłu i fajna końcówka wydechu, albo chociaż podciągnięcie rury nieco do góry byłoby całkiem w dobrym guście |
Bartek1112 Mercedes A35 Warszawa | 2006-05-22 16:12:14 Jak dla mnie felgi sa do bani. Niepodoba mi sie. Jak mial bym miec takie felgi to bym juz wolal oryginalne kolopaki od esperaka.
Co do srodka co to jest toto zielone na boczkach? mozesz zrobic zblizenie? Co chciales uzyskac przez danie srebnych wstawek, zielonych boczkow i czerownych zegarow? brakuje jeszcze zoltych koszulek na siedzeniach z napisem Tuning power
[ wiadomość edytowana przez: Bartek1112 dnia 2006-05-22 16:16:03 ] |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2006-05-22 16:49:36
he he he....Zrzęda jeszcze śpi albo go ni ma ..(jeno ciekawe kogo masz na myśli ? )
Co do Klubowego Viperka ...aż przykro było patrzeć kiedy pasy zniknęły ....cały swój urok stracił
...no i coś Bardzo Istotnego...Cały "Viper" był (i jest) utrzymany w jednej "konwencji" ....nie ma takiego myślowego chaosu jak u Ciebie...to Ważne , gdyż nawet przy nietypowych pomysłach "wzorniczych" utrzymanie się w jakimś jednym stylu powoduje że autko może się podobać
Ale wracam do tego co poprzednio powiedziałem...auto ma się podobać Właścicielowi (czy Użytkownikowi) .....i tak jest w porządeczku
Pozdrufka ! |