Tarcze hamulcowe do accenta

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam
planuje wymienic tarcze hamulcowe w swoim hyundaiu accencie 1.5 1999r. (5D starsza buda) i mam nastepujacy dylemat

co sadzicie o tarczach firmy JC w dosc atrakcyjnej cenie 62,-zł za sztuke ??

Link do aukcji !

i 2 pytanie
czy w accencie podczas wymiany tarecz istniej ryzyko uszkodzenia lozyska - gdzies czytalem ze chyba w lantrach istnieje takie ryzyko

pozdrawiam

mam za 105zł Zimmermanna jak jestes zainteresowany a napewno dużo lepsza tarcza niż JC.

Jak chcesz jutro będe w serwisie u znajomych to moge podpytać jak wygląda zmiana tarcz w Accencie.

Pozdrawiam

Cena tarcz rzeczywiście atrakcyjna, co do wymiany, to musisz zdjąć całą tarczę z łożyskiem za pomocą solidnego ściągacza. Jeśli nie zaprószysz łożyska przy zdejmowaniu/zakładaniu to raczej go nie uszkodzisz mechanicznie.

Cytat:
2006-05-30 22:05:42, Oddi pisze:
mam za 105zł Zimmermanna jak jestes zainteresowany a napewno dużo lepsza tarcza niż JC. Jak chcesz jutro będe w serwisie u znajomych to moge podpytać jak wygląda zmiana tarcz w Accencie. Pozdrawiam

za sztuke czy za pare ?

niestety za sztukę

Z pewnością za sztukę, Zimmerman to znacząca marka.

no szkoda ze nie za parke ale dzieki za pomoc

accent generalnie ma strasznie slabe hamulce i nie chce inwestowac az tyle kasy w nie bo sadze ze niewiele to da w tym aucie

chyba skusze sie na te JC bo sa w naprawde dobrej cenie i podobno sa dobrym zamiennikiem

Pozdrawiam

Jak chcesz po taniości no to nic tańszego raczej już nie znajdziesz, chyba żę mikoda produkuje do Accenta.

Ja mam tarcze JC na tyle (przynajmniej tak mi sie zdaje ) i odpukać narazie jest całkiem nieźle, choć nie wiem czy bym je na przód założył.
Sprawdź tylko czy orginalnie masz w Accencie wentylowane tarcze jak tak to zobacz czy zamiennik też jest wentylowany !

Pozdrawiam

tarcze w accencie mam wentylowane i sadzac po zdjeciu z aukcji te JC tez sa na 99% wentylowane - ale dodatkowo moge zapytac sie sprzedcawcy

Po zdjęciu widać że są wentylowane tylko czy to zdjęcie tych tarcz bo zdjęcie przy aukcji tarcz od Nissana Sunny wydaje się być tym samym.

A moja uwaga o tym czy sa wentylowane wzieła sie z tego że ja seryjnie z tyłu miałem też wentylowane a zamiennik już niestety nie był !
I niestety nie można było dostać wentylowanych do Lantry na tył wtedy.