Prad uciekł z wentylatora chłodnicy!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panowie moze ktos miał z was taki przypadek ze uciekł wam prad w wentylatora chłodnicy!!!Bezpieczniki sa wporzadku!!!!A sie niezałancza jest dobry bo na krotko działa,ale niezałancza sie jak sie nagrzeje!!! Czujnki temperatury w blkoku jest dobry!!!

Więc jak wentylator po zwarciu wtyczki od czujnika chodzi "na krótko", znaczy się bezpieczniki i okablowanie jest OK. Czujnik piszesz że też jest OK tak więc czary! Czasami się zdarza że oksyduje w gnieździe czujnika i poprostu nie przewodzi. Ciekawe jak sprawdzałeś czujnik? Napisz coś o tym.

Cytat:
2006-05-24 11:08:41, mafia pisze:
Panowie moze ktos miał z was taki przypadek ze uciekł wam prad w wentylatora chłodnicy!!!Bezpieczniki sa wporzadku!!!!A sie niezałancza jest dobry bo na krotko działa,ale niezałancza sie jak sie nagrzeje!!! Czujnki temperatury w blkoku jest dobry!!!

a przypadkiem czujnik w bloku to nie daje tylko wskazania na deskę rozdzielczą?? bo u mnie jest drugi czujnik koło termostatu właśnie od wentylatora

Tyle tych postow jest a nikomu sie nei chce popatrzec po pierwsze w zaleznosci od modelu i rocznika jest oile sie nei myle od 2do 3 czyjnikow odpowiedzialnych za układ chlodzenia w escrcie 16. 16v
1 daje wskazania na deske Wkrecony od dołu w obudowe termostatu.
2 jest wkrecony od gory do termostatu i dajeinformacje na komputer
3 jest wkrecony w gruby waz zwany termo wyłacznikiem i odpowiadaza właczaniewentylatora

Cytat:
2006-05-24 11:08:41, mafia pisze:
Panowie moze ktos miał z was taki przypadek ze uciekł wam prad w wentylatora chłodnicy!!!

Pewnie się poluzował i go wywiało podczas jazdy
A tak poważnie to
Cytat:
Wysłany: 2006-05-24 18:58:21 krakus69 pisze:

jest wkręcony w gruby wąż zwany termo wyłacznikiem i odpowiada za właczanie wentylatora

właśnie tak

krakus niby tak ale w 1,3 mk 7 czyjnik w obudowie termostatu jest odpowiedzialny za wskazowke na desce rozdzielczej a w bliku chyba za zalaczanie nie jestem pewny bo nie mam kiedy sprawdzic a tez mam taki problem jak kolega mafia nagrezje sie ale sie nie wlaczy, kiedys moj tata sciagnal jakas wtyczje z tylu silnika i jak zapalilem silnik to odrazu sie wentylator zalaczyl, wiec przypuszczam ze to jego wina w moim przypadku

Adus20 hmmm na 1.3 ja sie niestety nie znam zreszta jak na 1.6 hahaha ale po mojemy to szukał bym termowyłacznika gdzies kolo chlodnicy sam nie wiem ale mysle ze jak kots bardzo by chciał to by to ustronstwo znalazł zreszta na forum jest troszke posiadaczy tego modelu autka i napewno kots odszukał juz tego wyłacznikaczka]

ja juz zakladalem nie jeden post i nic ale sprawdzalem chlodnice zadnych kabelkow perzy niej nie ma wiec opcja przy chlodnicy odpada

wysliliłem sie i znalazłem to ale juz po raz ostatni hahahah prosze poczytac

dziekuje