| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
jacek1r HF MEMBER Hyundai PONY GLS 1,5l Chorzów | 2006-05-23 14:54:40 proste, sprawdź na stabilizatorze czy gumki są całe , czy nie spartociały, koszt takiej gumeczki to 5zeta a jak masz kanał to sam możesz spr. czysą ok czy nie, dalej końcówki drązków ukł kiwerowniczego koszt ok. 50 zeta 2 szt ( to już ale takie lepszejsze) jak potrafisz to sam wymienisz a jak nie to do serwisu bylejakiego bo tam nie ma co spieprzyć ja za wymianędałem 42zeta i czekania 30 min (toyota chorzów), no ale potem trzeba zbieżność ustawić a to już kosztuje zależy gdzie ( katowicwe seat 80 zeta; toyota chorzów 120!!); no i jeszcze mi wyszło że końcówka stablilzatora mam gumy wybite od strony pasażera, ale mój ma 176000 przebiegu więc ciebie to może niedotyczyć, ale koszt orginału końcówki u MIŚKA w Katowicach ASO Hultaj to 48 zeta - a gum sięnie wymienia bo śróba- ponoć się rozlatuje przy odkcaniu i zreasztą mi tak poradził - a on jest dobry w te klocki. Ale tak serio to podejżewam te dwie pierwsze rzeczy powodzenia,!!!- ja czekam tylko nan stabilizator( końcówkę) bo jak jest jakaś dzurka to coś stuknie,.
acha jak sprawdzićczy to czasem nie jest końcówka stabilizatora to chcyć koło i poruszaj nim tak energicznie od siebie do siebie na wyprostowanych kołach i jak będziesz słyszeć taki stuk metal o metal tzn. że to je to. |