Pompa paliwa.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Jestem z Krakowa i na tym forum jestem poraz pierwszy. Od niedawna jestem posiadaczem Daewoo Espero 1.5 KAT 16V.
Zdarzyło mi 2 razy się, że autko nie chciało odpalić na PB tak z siebie. Słyszę jakieś buczenie jakby pompa paliwa. Czasami trwa to krótko a czasami wydaje mi się, że cały czas. Nie wiem co jest grane. Szukam jakiś dobrych fachowców bo mam wrażenie, że do którego bym się nie udał to mnie "zlewają". Pomóżcie!!!! Mam gaz w aucie ale go nie używam bo padł reduktor. I jeszcze jedno pytanie czy w Krakowie jest warsztat u którego wyczyścili by wtryski i czy to możliwe. Poprzedni właściciel troche mnie oszukał i chyba za dużo jeździł na gazie. Z góry dziękuję za zrozumienie.

Jeżeli słyszysz cały czas pracującą pompę to bardzo możliwe że masz gdzieś wyciek.
Jeżeli tak się dzieje od czasu do czasu to może któryś wtryskiwacz się zawiesza i leje paliwo do cylindra.

Czy w związku z tym jest to jakaś poważna awaria?

Aha przy okazji mam nierówną pracę silnika.

Cytat:
2007-10-29 19:18:43, mromko pisze:

silnik będzie nierówno pracował jak będzie się lało paliwo do któregoś z cylindrów bez kontroli.
Wykręć świece i zobacz jaki mają kolor.
Jak któraś będzie ciemna,okopcona to prawdopodobnie coś z tym cylindrem.
Przyczyna nierównej pracy mogą być też przewody zap.,siwece,koułka + palec rozdzielacza

Bardzo dziekuję za porade. Może jeszcze ktoś się odezwie z Krakowa i poleci jakiegoś dobrego speca.

Bardzo dziekuję za porade. Może jeszcze ktoś się odezwie z Krakowa i poleci jakiegoś dobrego speca.