Wirusy.......

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam problem ciągle pojawiają mi się w kompie
przerobiłem już
avasta
kasperskiego
bit defender mam obecnie i ciągle wyświetla mi że mam wirusa:
backdoor.botget.ftpB.gen

wie kto jak to usunąc??

Cytując Lema : "Młot wielki żelazny młot" najlepiej w dysk

heh powiedz jeszcze ze uzywasz IE? w jakim pliku masz tego robala? przeskanuj system programem hijackthis i wklej loga na forum

proponuje magnes...
przykladasz mocny magnes do dysku i dzieki temu wirusy sie do niego "przykleją" pozniej wystarczy przylozyc rure od odkurzacza wlaczyc odkurzacz i po wirusie

[ wiadomość edytowana przez: Koniu dnia 2006-05-24 23:35:12 ]

Cytat:
2006-05-24 23:34:30, Koniu pisze:
proponuje magnes... przykladasz mocny magnes do dysku i dzieki temu wirusy sie do niego "przykleją" pozniej wystarczy przylozyc rure od odkurzacza wlaczyc odkurzacz i po wirusie [ wiadomość edytowana przez: Koniu dnia 2006-05-24 23:35:12 ]

To prawie jak kawalek z filmu:"pogromcy duchów" Ghostbusters heh

Cytat:
2006-05-24 23:34:30, Koniu pisze:
proponuje magnes... przykladasz mocny magnes do dysku i dzieki temu wirusy sie do niego "przykleją" pozniej wystarczy przylozyc rure od odkurzacza wlaczyc odkurzacz i po wirusie [ wiadomość edytowana przez: Koniu dnia 2006-05-24 23:35:12 ]

dobre dobre
zrobilem tak i komputer przestał działac

Logfile of HijackThis v1.99.1
Scan saved at 00:14:12, on 2006-05-25
Platform: Windows XP (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 (6.00.2600.0000)

Running processes:
C:WINDOWSSystem32smss.exe
C:WINDOWSsystem32winlogon.exe
C:WINDOWSsystem32services.exe
C:WINDOWSsystem32lsass.exe
C:WINDOWSSystem32Ati2evxx.exe
C:WINDOWSsystem32svchost.exe
C:WINDOWSSystem32svchost.exe
C:WINDOWSsystem32spoolsv.exe
C:WINDOWSsystem32Ati2evxx.exe
C:Program FilesCommon FilesSoftwinBitDefender Communicatorxcommsvr.exe
C:WINDOWSExplorer.EXE
C:Program FilesATI TechnologiesATI.ACEcli.exe
C:Program FilesSoftwinBitDefender9bdoesrv.exe
C:PROGRA~1softwinBITDEF~1bdnagent.exe
C:PROGRA~1softwinBITDEF~1bdswitch.exe
C:WINDOWSSystem32msdconfig.exe
C:Program FilesSAGEMSAGEM F@st 800-840dslmon.exe
C:Program FilesATI TechnologiesATI.ACEcli.exe
C:Program FilesGadu-Gadugg.exe
C:Program FilesInternet ExplorerIEXPLORE.EXE
C:Program FilesCommon FilesSoftwinBitDefender Update Servicelivesrv.exe
C:Program FilesCommon FilesSoftwinBitDefender Scan Serverbdss.exe
C:Program FilesSoftwinBitDefender9vsserv.exe
c:progra~1softwinbitdef~1bdmcon.exe
C:Documents and SettingsKrzysiek.KRZYSIEK-XFPM2UUstawienia lokalneTempKatalog tymczasowy 1 dla hijackthis.zipHijackThis.exe

R0 - HKCUSoftwareMicrosoftInternet ExplorerMain,Start Page = http://google.pl/
R0 - HKCUSoftwareMicrosoftInternet ExplorerToolbar,LinksFolderName = Łącza
R3 - URLSearchHook: Search Class - {08C06D61-F1F3-4799-86F8-BE1A89362C85} - C:PROGRA~1NEOSTR~1SEARCH~1.DLL (file missing)
O3 - Toolbar: &Radio - {8E718888-423F-11D2-876E-00A0C9082467} - C:WINDOWSSystem32msdxm.ocx
O4 - HKLM..Run: [ATIPTA] "C:Program FilesATI TechnologiesATI Control Panelatiptaxx.exe"
O4 - HKLM..Run: [ATICCC] "C:Program FilesATI TechnologiesATI.ACEcli.exe" runtime
O4 - HKLM..Run: [BDMCon] c:PROGRA~1softwinBITDEF~1bdmcon.exe
O4 - HKLM..Run: [BDOESRV] "C:Program FilesSoftwinBitDefender9bdoesrv.exe"
O4 - HKLM..Run: [BDNewsAgent] "c:progra~1softwinbitdef~1bdnagent.exe"
O4 - HKLM..Run: [BDSwitchAgent] "c:progra~1softwinbitdef~1bdswitch.exe"
O4 - HKLM..Run: [MS Config] msdconfig.exe
O4 - HKLM..RunServices: [MS Config] msdconfig.exe
O4 - HKCU..Run: [MS Config] msdconfig.exe
O4 - Global Startup: DSLMON.lnk = C:Program FilesSAGEMSAGEM F@st 800-840dslmon.exe
O9 - Extra button: Related - {c95fe080-8f5d-11d2-a20b-00aa003c157a} - C:WINDOWSwebrelated.htm
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Show &Related Links - {c95fe080-8f5d-11d2-a20b-00aa003c157a} - C:WINDOWSwebrelated.htm
O17 - HKLMSystemCCSServicesTcpip..{A5BDCC22-6559-443C-8ABE-6D586DE822C1}: NameServer = 194.204.152.34 217.98.63.164
O23 - Service: Ati HotKey Poller - ATI Technologies Inc. - C:WINDOWSSystem32Ati2evxx.exe
O23 - Service: ATI Smart - Unknown owner - C:WINDOWSsystem32ati2sgag.exe
O23 - Service: BitDefender Scan Server (bdss) - Unknown owner - C:Program FilesCommon FilesSoftwinBitDefender Scan Serverbdss.exe" /service (file missing)
O23 - Service: BitDefender Desktop Update Service (LIVESRV) - Unknown owner - C:Program FilesCommon FilesSoftwinBitDefender Update Servicelivesrv.exe" /service (file missing)
O23 - Service: BitDefender Virus Shield (VSSERV) - Unknown owner - C:Program FilesSoftwinBitDefender9vsserv.exe" /service (file missing)
O23 - Service: BitDefender Communicator (XCOMM) - Unknown owner - C:Program FilesCommon FilesSoftwinBitDefender Communicatorxcommsvr.exe" /service (file missing)

zna sie ktoś na tym

na poczatek wylacz przywracanie i w trybie awaryjnym wyjebaj to "C:WINDOWSSystem32msdconfig.exe" (tylko nie wywal "msconfig.exe" ), pozniej sciagnij windows worms door cleanera klik i zrob wszystkie znaczki na zielono tak jak na stronie pokazali

aha wywal tego sziternet explorera i zainstaluj np firefoxa

[ wiadomość edytowana przez: dziqus dnia 2006-05-25 01:03:53 ]

dziqus dobrze mowi mniejwiecej
msdconfig.exe - to trojan

internet explorer i gadu-gadu - 2 najbardziej dziurawe rogramy jakie widzialem. zamias ie firefox ( czy opera) a gg - konnekt (obsluguje wszystkie sieci )

a więc wywaliłem to co mówiłeś z loga i zainstalowałem ten programik i wszystkie zakładki są na zielono

jeśli chodzi o internet explorer to właśnie zmieniłem na fire foxa
a gg zmienie chyba na mirande

Proponuje AQQ, zre najmniej pamieci a dziala jak zloto Sprawdzilem juz wszystko i najdluzej bylem przy konnekcie ale jednak aqq wygralo - KLIK

dalej jak uruchamiam kompa i włącza się anty wirus pokazuje wirusa:

c:windowssystem32appmr.dll

wirus Backdoor.botget.FtpB.Gen

masz takie problemy z kompem jak moja mlodsza siostra wez wejdz na forum komputer swiata albo elektroda - jakby nie patrzyl to jest forum fiatow

Wyrejestruj ten plik
Start -> Uruchom -> regsvr32 /u appmr.dll

Następnie w linii komend:

Kod:
CD C:WINDOWSsystem32
ATTRIB -R -S -H appmr.dll
DEL appmr.dll

Po każdej komendzie enter, oczywiście.

Zainstaluj Linuxa... Polecam Ubuntu.