[fiat_125p] problem z silnkiem, coś stuka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cześć. mam mały problem coś mi stuka w silniku, ustawiałem zawory i 2 miałem podparte. Stuka to tak jagby to one ale sam niewiem, na luzie chodzi w miarę alę jak mu ciężko to właśnie stuka. Olej jest kontrolka nie świeci.

Pozrawiam

Zapomniałem dodać po ustwieniu zaworów lepiej pali - właściwie to pali na dotyk tylko ze stuka jak mu ciężko i mocy ma mniej

[ wiadomość edytowana przez: Yanec dnia 2005-02-26 13:34:43 ]

A może to spalanie stukowe??? Masz gaz założony??? Jak masz ustawiony zapłon???

Jeśli masz gaz, to stukowe odpada raczej...ale na benie może być...
Jak nie to to panewki....a zawory???...hm..coś tam może stukać pewnie, ale nie wiem co...

mam gaz chyba zmienię całą głowicę

ojojoj!! wymiana głowicy moze nic nie dac, obawiam sie ze to panewy... (zawory nie stukaja, chyba ze zapłon masz żle ustawiany )

panewy są nowe wogólę silnil robiłem cały (wakacje) tylko głowica stara - może wypaliło gniazda zaworów, jeden mi nie pali

Witam. właśnie wróciłem z garażu, zdjąłem głowicę i uszczelka przedmuchana z 3 na 4 cylinder no i zawór opadł ale już jest git a jeszcze jedno zmieniłem gażnik na ten mechaniczny - owiele lepiej.
POZDRAWIAM.

ciesze sie razem z toba całe szczesci to tylko uszczelka a nie panewy pozdro!!

Cytat:
2005-03-03 19:10:55, Sir_Mirras pisze:
całe szczesci to tylko uszczelka a nie panewy ...

to az tyle roboty z tymi panewkami?? bo u mnie na bank one stukaja. dzuo pracy???

Cytat:
2005-03-03 22:42:46, goorek pisze:
to az tyle roboty z tymi panewkami?? bo u mnie na bank one stukaja. dzuo pracy???

Goorek , w głowę się stuknij , nic Ci nie stuka !! Jakoś w niedzielę nic nie słyszałem... Pogłośnij radio
Pozdro. Piotrek.

Cytat:
2005-03-03 22:44:59, Peyyoo125 pisze:
Goorek , w głowę się stuknij , nic Ci nie stuka !! Jakoś w niedzielę nic nie słyszałem... Pogłośnij radio Pozdro. Piotrek.

dobre !! ale z panewkami troche roboty jest trzeba wyjac siknik odwrocin micha do góry, sciagnac miche ,dokrecic korbowody do wału , zdjac łancuszek rozrzadu i cała rzeszte aby zdjac wał powyciagac panewy, powładac nowe,nie zapominajac o półksierzycach (chyba zrobiłem jakieś orty ) i reszta tak samo (pewnie kajak zwykle o czyms zapomniałem ale przy robocie nigdy wszystkioego nie pamietak jak co jest w karzdym razie jak masz dobre radio i głosniki to sie tym nie przejmoj bo troche roboty jest ,dobre 2 dni terzba liczyc bo w jeden to cholerna robota a do tego trzeba preczji a wiadomo jak to jest z precyzja po paru głebszych, " zeby robota lepiej szła"
ps. to co puka to niekoniecznie musza byc panewy POZDRO!

oj panewy, u mnie była taka sprawa ze silnik był poremoncie, ale głowica nie wytrzymała. ale to może i lepiej teraz to ma buta dzisiaj robiłem testy na gazie 150km pociągnął i to na niezbyt równej drodze. Według mnie gażnik mechaniczny jest dużo lepszy jeżeli o osiągi - bierze z wolnych.

Pozdro

Cytat:
2005-03-03 22:44:59, Peyyoo125 pisze:
Goorek , w głowę się stuknij , nic Ci nie stuka !! Jakoś w niedzielę nic nie słyszałem... Pogłośnij radio Pozdro. Piotrek.

nie no cos tam wali ale dopoki jezdzi to jezdi. glowice mam po remoncie, dol nie.
yanec dla mnie predkosc bezpieczna w kancie to gora 110. dobrze ze to przezyles

Cytat:
2005-03-05 14:24:53, goorek pisze:
yanec dla mnie predkosc bezpieczna w kancie to gora 110. dobrze ze to przezyles

Swiete slowa

Eeee tam, każda prędkość w kancie jest bezpieczna
Pzdr

ee tam korbowodowe to na zdjetej misce sie zmienia a nie caly silnik odrazu postaw mi pare berow to ci wymienie gorzej jesli tez glowne do wymiany to wtedy fakt silnik trza zdjac :/ a tego to nawet za krate nie zrobie pozdro

Cytat:
2005-03-05 14:29:42, Kwadrat125 pisze:
Swiete slowa

Absolutnie się zgadzam Dlaczego nie

nie zgadzam się, ja swoim "byłym" kantem śmigałem 140 km/h, a to była skrzynia czwórka i jak widać żyję

Cytat:
2005-03-05 17:33:20, Yanec pisze:
Absolutnie się zgadzam Dlaczego nie

Najmocniej przepraszam miałem co innego na
myśli zgadzam się z Tobą, ja mam "5"

110km/h bezpieczna predkosc? ale w jakim sensie dla kierowcy czy dla silnika?

moj fiacior ma 4 biegowa skrzynie i spokojnie 140 sobie na A4 leci, i nic niepokojacego sie nie dzieje, jak zaloze 5 to sie dopiero komfortowo bedzie jezdzilo

[ wiadomość edytowana przez: Samael dnia 2005-03-05 19:10:01 ]