Czasami skacze przy odpalaniu?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Od pewnego czasu tzn od kiedy zamarzło mi paliwo w przewodach w lutym silnik podczas rozruchu po długim postoju (ok 8 h) silnik pali od kopa ale po paru sekundach gaśnie. Przy ponownym rozruchu silnikiem rzuca i zachowuje się jak by chciał wyskoczy spod maski(pracuje jakby na dwóch cylindrach) jak przy odpalaniu dam mu gazu na około 1100 obrotów i przytrzymam pare sekund to wszystko mija i pracuje normalnie. po takim zabiegu nasteepne odpalania są już bezproblemowe. Robi mi takie numery sporadycznie jakies 2-3 razy w miesiącu. Jeżeli ktoś wie co to może byc to prosze o pomoc (auto które posiadam to mk VII 1.8 td pompa lukasa sterowana przez komp)
Pozdro

Świece, przewody, woda w układzie paliwowym, mala nieszczelność układu paliwowego, filtr paliwa- to tak na początek. Dolej mu troche denaturatu do paliwa i sprawdz reszte co Ci napisałem. Powodzenia. Aha i jeszcze staraj sie tankować na dobrych stacjach

Świece i przewody oraz filtr jest ok paliwo leje ok a mimo to tak jak pisałem wcześniej czasami robi mi takie numery. Może jest to wina elektroniki lub jakiegoś czujnika lub przekaźnika. Jak ktoś wie to proszę o pomoc