Komputer do 1.1 spi - jak rozpoznac ten bez codu?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Otoz jak sie rozpoznaje czy komp ma czy niema immobilajzera? cyz tez fiat codu jak to nazywacie? co musi mieć wypisane?

jak pisze 2PU6098-4577P14 to co to jest?

Po symbolu nie rozpoznasz. Każda centralka z CC czy SC ma immobiliser tylko nie każda ma aktywny. W seju, każda była zakodowana. Pozostaje Ci trafić na czysta od CC lub Punto.
Rozpoznasz tylko po podłączeniu jej próbie odpalenia.

czyli kapa maniana - kupic zeby pozniej wybulic tyle kasy na odkodowanie,

No niestety, jak cos mozemy podpiac do mojego i sprawdzic.
Tylko pamietaj, zeby nie podpiac do auta ktore ma immo, bo sie zakoduje od razu
Jak cos moge dac ci namiary na kolesia ktory sprzedaje rozkodowane i wyczyszczone z bledow

jakby co mam kontakt do kolegi co rozkodowuje co do ceny idzie sie dogadac może z tego co wiem być też handel wymienny na jakieś akcesoria.

a o co chodzi w tej karcie?

pytam w imieniu znajomego gdzyż chyba powstanie niedaleko mnie malacz 1.1/1.2 - zatem jelsi ktos jest obeznany to prosze wypusac koszta (czysa porownywalne z swapem 900) jakie czekaja po zakupie motoru (powiedmzy ze silnik jest z alternatorem, rozruchem i wtryskiem). jest malacz, a koszt samego wsadzenia i okablowania kompa. chlodzenie itp znamy koszta wiec flansza, belke pewnie mozna samemu zrobic, rozkodowany komp, wiazka , cene pompy znam......

Cytat:
2006-05-25 23:45:34, _Arti_ pisze:
a o co chodzi w tej karcie?

gdby ci się transponder w kluczyku/stacyjce zepsul to wbijasz ten kod uwaga!! pedalem gazu jakos tak w instrukcji mam napisane od seja

Cytat:
2006-05-26 00:19:10, owz pisze:
gdby ci się transponder w kluczyku/stacyjce zepsul to wbijasz ten kod uwaga!! pedalem gazu jakos tak w instrukcji mam napisane od seja

jak pedałem gazu??
że niby morsea??

nie musisz wlaczyc zaplon przytrzymac gaz az sie kontrolka wtrysku zaswieci i potem np jak masz kod 5.4.6.2 to walisz 5 razy w gaz czekasz chyba 4 sekundy potem 4 razy w gaz etc. pozwala to na jednokrotne odpalenie przez chyba 30 minut ale glowy nie dam

Cytat:
2006-05-26 00:19:10, owz pisze:
gdby ci się transponder w kluczyku/stacyjce zepsul to wbijasz ten kod uwaga!! pedalem gazu :

dokladnie taki "nozny immobilajzer"

I czasochlonny

Cytat:
2006-05-26 00:15:16, Pat_kdb pisze:
pytam w imieniu znajomego gdzyż chyba powstanie niedaleko mnie malacz 1.1/1.2 - zatem jelsi ktos jest obeznany to prosze wypusac koszta (czysa porownywalne z swapem 900) jakie czekaja po zakupie motoru (powiedmzy ze silnik jest z alternatorem, rozruchem i wtryskiem). jest malacz, a koszt samego wsadzenia i okablowania kompa. chlodzenie itp znamy koszta wiec flansza, belke pewnie mozna samemu zrobic, rozkodowany komp, wiazka , cene pompy znam......

Komp rozkodowany 150-200 zalezy jak sie trafi, teraz na centomanii ktos sprzedaje za 170, wiec warto, wiazka ~100pln.
Flansza np Zurawia 200pln.

Edit: Na CM pojawilo sie ogloszenie o wiazce 1.1 za 50pln - bierz, poki jest

[ wiadomość edytowana przez: bart322 dnia 2006-05-26 09:46:13 ]

a czy jest ajkas roznica w kompie i wiazce miedzy 1.1 spi a 1.2 mpi? podejzewam na logike ze powinna byc, zatem zeby nibylo tak ze kupimy pod 1.1 a motor 1.2 i bedzie kapa?

wiazki, moze zostac od spi dorabiasz tylko 4 przewody na wtryskiwacze i tyle. co do kompow z zewnatrz wygladaja takie same, wiec albo zostawiasz 1.1 i robisz remap na 1.2 albo ladujesz kompa od 1.2.

jest jeszcze inna opcja. Jest punto 75 1.2 mpi od znajomego - jezdzila nim jego zona - przez 40.000 bylo 4 razy bite, omalowane i tak byle tylko dostac kase z PZU. Jst tanioooooo do wziecia, jeszcze na odsprzedaz. Bylo by to chyba najlepsze posuniecie zeby dostac co potrzebne. Ale pytanie do expertow - czy takie czesci pozniej idzie uplynnic w miare do tych punto? praktycznie co mnie interesi to motór z osprzetem no i wiazka.

za 1000-1500 opchniesz całą budę, albo rozbierzesz i np na IKP na autokąciku opchniesz.

no tak planujemy. Ale buda za piekna niejest. ale wstepn akalkulacja wychodzi ze motor z wizka wyjdzie 200-400zl, wiec waro chyba lyknac tego gniota.

bude przerobimy na szayowoz

Milo słyszeć, że kompy od cc i punto nie były kodowane;] Jako, że silnik mój będzie własnie z punciaka wszystko ma się na dobrej drodze;]