MotoNews.pl

Accent 1,5 GT 96"

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, niewiem czy ten watek byl porsuszany, ale mam zamiar sprowadzic dla siebie ten oto model, i potrzebuje jak najwiecej informacji o nim, wszystko co mozecie mi o nim napisac i kazda lekture jaka mozecie mi polecic, na necie niestety nieznalazlem istotnych dla mnie informacji(tj. przyspieszenie etc.)
Bede wdzieczny jezeli ktos ma owy model i podzieli sie ze mna wiedza na jego temat
Pozdrawiam

Witam, jesli chodzi o moją wiedzę o Accent'cie GT to dopiero tak na prawdę ją uzupelniam. Mam takie auto od marca/kwietnia, czyli już jakieś 3 miesiące. Wymieniłem oczywiście rozrząd (kompletny) oraz olej w sliniku. Teraz zamierzam jeszcze zrobić "mały przeglad" u zaprzyjaźnionego mechanika -czyli sprawdzić zawieszenie (luzy), olej w skrzyni, wymienić filtr powietrza i pewnie płyn ham. A potem ustawić geometrię i zbierzność, żeby wszystko grało.
A jeżeli chodzi o wrażenia i moje opinie o GT to powiem Tobie, że to na prawdę świetny samochód. Jest dość pakowny, a zarazem udany stylistycznie - w porónaniu z wersjami LS czy innymi standardami to dodatki naprawdę wiele mu dają. No ale samochód nie tylko wygląda. Przede wszystkim rewelacyjny silnik - 1,5 16V DOHC 105KM daje swietny zapas mocy. Licencja na ten silnik G4FK została kupiona przez HMC od Mitsubishi. Jednak ekonomiczny to on raczej nie jest, kiedy się wykorzystuje jego moc. Ogólnie wysokie obroty to jest to co HultajGT lubi najbardziej - ale ja zadawalam się obrotami do 4000rpm, okazjonalnie do 5500rpm.
Jednak moim zdaniem trochę niedopasowane jest zawieszenie do takiej mocy - mogłoby byc twardsze (amorki mam w świetnej sprawności) więc raczej twardsze sprężyny. No i trochę długi skok drążka dźwigni zmiany biegów i 3 powinna być nieco "dłuższa". Ale... pracuję w hondzie, więc wiem że zbyt wiele wymagac od Hultaja nie powinienem.

Ogólnie to smiało mogę polecac to autko. nawet w moim samochodzie stan blachy jest bardzo bardzo dobry. Zero śladów "rudej" (odpukać )

Odpisz, czy juz jesteś posiadaczem X-3 GT?? chciałybym troszkę zintegrować posiadaczy tego modelu - mimo że auto to nie żaden sportowy potwór - ale pozwala łączyć przyjemność z jazdy z dużą funkcjonalnością. Oby utrzymał mnie w przekonaniu że jest także autkiem dość bezawaryjnym.

Aha, napisz też (o ile już go masz) co masz na standardzie. Alu, klimę, 2SRS, wspomaganie, centralny, ABS (??)

Pozdrawiam serdeczenie. Pio

No więc załozyłem post ACCENT GT Drivers United!! - Łączmy się!! Niech wszyscy posiadacze Hultaja Accenta GT wpisują się na nim!! Let's united... U're never walk alone.... itp....pozdrawiam i licze na silny odzew!!