MotoNews.pl
10 Jak najszybciej dodać Koni (147825/45) - NT

Jak najszybciej dodać Koni

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak najszybciej i najtaniej uzyskać conajmiej ponad 100KM z 1,6 16v 95r silnik zeteka. Co trzeba zrobić i wymienić

wsadzic 1,8 105 km

Cytat:
2006-05-28 19:36:53, kainek pisze:
wsadzic 1,8 105 km

oo..odbrze gada. najszybciej i najtaniej..

Cytat:
2006-05-28 19:36:53, kainek pisze:
wsadzic 1,8 105 km

mi chodzi o modyfikacje tego anie wsadzenie innego motoru moze jeszcze od RS mam wsadzić

rs-a nie wsadzaj bo bedziesz 150 mial a ty chcesz 100

Cytat:
mi chodzi o modyfikacje tego anie wsadzenie innego motoru moze jeszcze od RS mam wsadzić

wsadzisz z rs i będziesz miał 150 psi

a tak poważnie załórz storzek,przerób wydech na przelotowy,inne wałki rozrządu i zmień program w kompie....

No najlepiej RS... choć są jeszcze ciekawsze wyjścia

A poważnie - szybko i tanio chcesz przyrostu rzędu 10-15% mocy? Hehe, wszyscy by tak chcieli...

A może bardziej zależy Ci na momencie obrotowym... tak sądzę...

Tak czy inaczej tak ot, nie zrobisz tego. Modyfikacje dolotu, układu wydechoweg na dzień dobry. Polerowanie kanałów itp. Potm zaczyna się grubsza zabawa.

[ wiadomość edytowana przez: Wojo dnia 2006-05-28 19:48:10 ]

Cytat:
2006-05-28 19:42:53, Adus20 pisze:
rs-a nie wsadzaj bo bedziesz 150 mial a ty chcesz 100

pisałem ponad 100 moze miec i 200KM tylko mi chodzi jakie modyfikacje trzeba zrobić żeby usyskać ponad 100KM

Cytat:
2006-05-28 19:39:17, pinox pisze:

no to mozesz zaczac od zamowienia jakiegos ukladu wydechowego
cena
taniej wyjdzie wsadzic 1,8

ile miejwięcej doda koni. Myślałem o jakiejś turbinie

a tak pozatym to ile masz gotoweczki na to

bo jakby Ci luzna byla to w dziale gadzety jest takie male konto podane

Cytat:
2006-05-28 19:50:31, pinox pisze:
ile miejwięcej doda koni. Myślałem o jakiejś turbinie

To chyba nie zdajesz sobie sprawy z kosztów tej operacji...

Cytat:
2006-05-28 19:51:42, Wojo pisze:
To chyba nie zdajesz sobie sprawy z kosztów tej operacji...

nie boj zaby zaraz go brutalnie na ziemie sprowadzimy

Powiem tak... taka operacja znacznie przekroczy wartość Twojego samochodu... Zrób sobie SWAP na 2.0 i będzie luzik.

To pytanie wsumie dał mi mój Kolega co ma esiego i niechodzi mu o koszty tylko jak może zmodyfikować ten silnik co ma chce uzyskac conajmiej jakieś 120KM. I jak można to od początku do końca prosiłby co ma zrobić.

A może podtlenek azotu

Cytat:
Powiem tak... taka operacja znacznie przekroczy wartość Twojego samochodu... Zrób sobie SWAP na 2.0 i będzie luzik.

dobrze powiedziane lepiej sprzedaj swoje i kup rs albo rs coswort i nie będzie problemu z pękaniem bądz urywaniem części...

http://www.zetec-turbo.co.uk/
http://www.zetecturbo.com/main.htm
http://www.zetecinside.com/xr2/zetectune.htm

na poczatek wystarczy

jak ma gościu kase i niewie co znią zrobić to sie pyta

Cytat:

To pytanie wsumie dał mi mój Kolega co ma esiego i niechodzi mu o koszty tylko jak może zmodyfikować ten silnik co ma chce uzyskac conajmiej jakieś 120KM. I jak można to od początku do końca prosiłby co ma zrobić.

to niech kolega postawi autko do VTG albo PROMOTOR i mu zrobią ...ale tym rachunkiem to bym nie chciał dostać....