| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
holland2 opel vectra B Dębica | 2006-05-28 20:14:35 Widocznie miałeś tą instalację BARDZO Z...................... lub autko w którym ona wylądoała dyszało resztką tchu...........pozdrawiam |
Kamil_H 2107 1.3 Poznań | 2006-05-28 20:52:15
Nie no autko jest ok. Po zmianie na Bingo przestałem przesiadywać wieczorami przy regulacji instalki, wiec chyba to druchi chociaż nei za bardzo wiem co masz na myśli mówiąc "bardzo z..." Poza tym jak się popatrzy w necie to nie jest to mój wymysł, że to badziewie. Wyregulować to się to da, ale jak tylko się wilgotność powietrza zmieni, albo filtr się trochę przytka, to już robi się z tego I generacja. Tak czy siak o Blitzu to dobre słowo słyszałem jedynie od gości, którzy to montują (i tylko od nich) a to pewnie tylko dlatego ,że jest tańszy niż Bingo i wiecej kasy w kieszeni zostaje
Holland2: a Ty co masz? Pewnie Blitza, hehehehe... [ wiadomość edytowana przez: Kamil_H dnia 2006-05-28 20:53:35 ] |
holland2 opel vectra B Dębica | 2006-05-28 22:54:36 Bystrzak z Ciebie "Kamil_h" mam Blitza i to trzeciego: Caro na Abimeksie -bez stresu bez Checka itp, Felka 1.3 MPI bez rozrywania obudowy filtra i uszkadzania nastawnika przepustnicy a aktualnie Essinka 1.6_16 bez strzałów, mulenia, szarpania itp itd.....
Napisałem że była bardzo z............. w sensie źle dograna(może reduktor,może mixer) a może kabelki wysokiego napięcia, świeczki, ceweczki lub rozdzielacze których niektórzy nie wymieniaja ze względów ekonomicznych jak również lewucha ssana za przed i obok miksera. Dojdzie nieszczelny wydech przed sąndą i wtedy nic sobie nie poradzi....prócz wtrysku. Co do Bingo to nie znam go dokładnie ale słyszałem że jego stabilność rozpoczyna się gdy na wolnych obrotach ustawisz CO rzędu 1.5 dopuszczalne chyba.............. 0.30 na wys i 0.50 na wolnych. Moje zdanie jest takie że nie zawsze wina leży po stronie sprzętu. Połowa sukcesu to prawidłowy montaż......... Pozdrówki |
Kamil_H 2107 1.3 Poznań | 2006-05-29 08:24:22 Tak czy siak nie dam się przekonać do Blitza. Miałem - widziałem - wywaliłem. Badziewie.
Jeździłeś z testerem sondy lambda? Jesteś pewien że "TO" cokolwiek reguluje czy tylko tam jest? |
holland2 opel vectra B Dębica | 2006-05-29 19:14:07 zobaczyłem, uwierzyłem i sprawdziłem...............według mnie jest ok -nie przekonuje nikogo na siłe ale wyrażam swoją opinię podpartą kilkuletnim obcowaniem z tym systemem. Co do tzw. Diagnostyka Boxa to miałem go podpiętego w trasie i wskazania sondy jak również otwarcia gruchy byly wiarygodne. Dzięki za wymiane poglądów ale tym chyba żeśmy nikomu nie pomogli. Pozdrawiam i do następnego razu....... |
Kamil_H 2107 1.3 Poznań | 2006-05-29 21:18:56
No to to napewno . Pozdro. |