Gdzie przykleić czujnik temp.?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!

Może to trochę banalne ptanie (wybaczcie ), ale kupiłem sobie takie badziewie - elektroniczny termometr. Mierzy temp. w środku i na zewnątrz. Czujnik temp. zewn. jest na taśmie samoprzylepnej. I tu moje pytanko: macie może pomysła, gdzie by go najlepiej przylepić - tak, żeby nie był narażony na uszkodzenie, nie odlepił się, a pokazywał w miarę reprezentatywną temp. powietrza (myślałem, żeby go gdzieś pod maską schować, ale tam jest ciepło od silnika; zderzak? a może gdzieś na rogu drzwi?).

Jak Wam się chce to coś napiszcie...

Pozdrawiam
zitam

a na instrukcji montażu nie było?
Czujniki temp montuje sie do wewnętrznej strony przedniego zderzaka. Poszukaj miejsca, które nie jest narażone na bezpośrednie działanie wody czy błota spod kół.
Ja też che zamontować sobie taki termometr, ale chcialbym podłączyć go normalnie do akumulatora i żeby był podświetlany!
Ostatnio jak jechałem w trasie to kilka razy zatrzymałem sie tylko po to, żeby sprawdzić czy jezdnia jest jeszcze mokra czy już ogołoledziona, bo temp. oscylowala okolo zera.

W starym megane montowany był w... lusterku zewnętrznym.

Jek masz odpowiednio długi przewód, to możesz wyprowadzić czujnik przez otwory do mocowania gaśnicy (w kabinie pod fotelem pasażera). Zdradź jeszcze gdzie zamierzasz umieścić czytnik?
Pozdr.,
Wrolo

Witam!

Już nie mam problemu - stłuczka Więc kabelek wyprowadziłem pod schowkiem, dalej pod uszczelką prawych drzwi do maski silnika, a następnie koło prawgo kierunku i przykleiłem do zderzaka. Czytnik mam nad nawiewem, ale musiałem przykleić na kropelkę, bo taśma dwustronna jest do d..... - odkleja się.

Pozdrawiam
zitam

Dzięki wszystkim za porady.

Cytat:
2004-01-06 01:55:28, Robert_S pisze:
a na instrukcji montażu nie było?

Niestety... Moja instrukcja to były 3 zdania:
1. Termometr pokazuje temp. wewn. i zewn.
2. Przełączenie wyświetlanej temperatury następuje po naciśnięciu IN/OUT.
3. Zmiana stopni, w których wyświetlana jest temp. następuje po naciśnięciu C/F.

Ale się wysilili - no nie?

Pozdrawiam

ja polecam szpare miedzy obudowa lusterka a zwierciadlem

pablo nie obraź się, ale przez prawie 2.5 roku kolega zitam już chyba znalazł sobie sposób na przyklejenie tego czujnika

pozdrawiam

ale inni tak jak ja dzis przy montazu szukalem na forum gdzie to ludzie maja i dlatego napisalem

Ja mam czujnik wewnątrz przedniego błotnika pod nadkolem.Pokazuje w miarę wiarygodną temperaturę.

a jak go tam dales tzn przez ktory otwor bo ja nic nie moglem znalesv

Jak kupiłem auto,to już tam był .Nawet go nie szukałem,znalazłem przez przypadek.Jutro wrzucę fotę mojego termometru.

A ja najpierw mialem przyklejony do kratki przy halogenach (na 2 zeberku chyba) ,ale ostatnio zmienilem troche jego lokalizacje i wcisnalem go miedzy zderzak a ta kratke Temp. pokazuje wiarygodnie!

przez ktory otwor macie przepuszczony kabel

Taki mam termometr:
]klik[/URL]
zasilany z akumulatora,podświetlany po włączeniu świateł,pokazuje temp.zew/wew,ma ice warning
]klik[/URL]

Cytat:
2006-05-31 07:59:27, JaRabbit pisze:
Taki mam termometr: ]klik[/URL] zasilany z akumulatora,podświetlany po włączeniu świateł,pokazuje temp.zew/wew,ma ice warning ]klik[/URL]

nie noooooo, fajny jest