Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
iampinki ESPERO, cabrio juz n ... bydgoszcz | 2006-05-21 12:32:20 witam
ktos moglby mi powiedziec jakie czynnosci prawne moge podjac w sytuacji gdy jestem obrazany smsami? dzieki arek |
iampinki ESPERO, cabrio juz n ... bydgoszcz | 2006-05-22 10:31:12 to moze ktos wie gdzie o to dopytac? ![]() dzieki arek |
iampinki ESPERO, cabrio juz n ... bydgoszcz | 2006-05-22 18:33:37 numer znam ale nie mam checi sam tego ciagnac...
dlatego wolalbym wejsc na droge prawno i chociaz minimalnie utrudnic mu zycie....wkoncu podobno zyjemy w kraju prawa ![]() |
![]() Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2006-05-22 18:40:44 na poczatku znajdz sobie jakas stronke do sprawdzania sieci danego numeru. i zobacz czy to abonament czy karta... to Ci duzo powie, jesli abonament w co watpie to mozna robic kolo dupy. |
n0ras skośnookie z krzyżyk ... Kraków | 2006-05-23 08:17:44
Nie jest fajnie - zostaje Ci oskarżenie prywatne: Art. 216. § 1. Kto znieważa inną osobę w jej obecności albo choćby pod jej nieobecność, lecz publicznie lub w zamiarze, aby zniewaga do osoby tej dotarła, podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności. § 2. Kto znieważa inną osobę za pomocą środków masowego komunikowania, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku. § 3. Jeżeli zniewagę wywołało wyzywające zachowanie się pokrzywdzonego albo jeżeli pokrzywdzony odpowiedział naruszeniem nietykalności cielesnej lub zniewagą wzajemną, sąd może odstąpić od wymierzenia kary. § 4. W razie skazania za przestępstwo określone w § 2 sąd może orzec nawiązkę na rzecz pokrzywdzonego, Polskiego Czerwonego Krzyża albo na inny cel społeczny wskazany przez pokrzywdzonego. § 5. Ściganie odbywa się z oskarżenia prywatnego. Musiałbyś ustalić sprawcę, wineść prywatny akt oskarżenia (chyba 300 zł) .... Proponowałbym albo olać, albo użyć środków perswazji bezpośredniej .... |
![]() Kula69 Klubowy Weteran BMW 530d Warszawa Ursynów | 2006-05-30 19:28:07 Proponuje wziąśc znajomków i i tego niegrzecznego pana i porazmawiać siłowo ![]() |
n0ras skośnookie z krzyżyk ... Kraków | 2006-05-30 20:31:37 Przeglądałem ostatnio kodeks wykroczeń i jest tam coś, co by pasowało - człowiek jednak się uczy całe życie.
Nie mam w tej chwili dostępu do tekstu ustawy, ale może gdzieś znajdziesz na www, nie jest długi. |
![]() markon Klubowy Weteran Grand Vitara 2 , Vit ... Pajęczno (EPJ) | 2006-05-31 14:00:33 z tego co sie orietuje morzesz isc do sadu i porzyczyc kodeks za fri musisz napisac oswiadczenie a po 2 sam nr nic ci nieda jak jest to nr z karty moja przyszła zona była w ten sposób zastraszana i byłem z nia na komedzie policia wzruszyła rekami jest 50 %szans jak niejest to nr z hey na abonamet juz go masz morze dostac 2 lata w zawiasach a na karte z innych siecji to 10 % szans bo tyle osób rejestruje nr na karte pozdro |
![]() Kiniusia Opel Vectra 2,2 dTi Kraków/ Trzebinia | 2006-06-03 19:38:11
Delikatnie podchodząc do sprawy dać mu w mordę,,,bądź w najgorszym przypadku połamać gościowi łapy,,,,, ![]() ![]() |