Zmiana koloru auta a formalności

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mama pytanie czy ktoś przechodził taki etap w swoim życiu że przemalował autko na inny kolorek?
jeśłi tak to proszę się podzielić spostrzeżeniami jak to załatwić i ile to kosztuje za zmiane wpisó w książce pojazdu itd
Będę wdzięczny

Witam
Sprawdzałem w dowodzie rejestracyjnym i tam nie ma pozycji KOLOR. Więc w czym problem? Chyba, że jest wpis w Karcie Pojazdu - ja jej nie posiadam.
pozdrawiam
Arturek

kolor to akurat rzecz która można zmieniac kiedy i jak nam sie chce

Cytat:
2006-04-20 16:02:24, ESSIlux pisze:
kolor to akurat rzecz która można zmieniac kiedy i jak nam sie chce

teoretycznie tak, bo tak jak Arturek napisal w dowodzie nie ma pola kolor, ale podczas rejestracji z tego co pamietam to wpiisuje sie kolor na tym druku co trzeba wypelnic i moze byc tak ze kolor jest w komputerze

Cytat:
2006-04-20 16:07:11, sim_on pisze:
teoretycznie tak, bo tak jak Arturek napisal w dowodzie nie ma pola kolor, ale podczas rejestracji z tego co pamietam to wpiisuje sie kolor na tym druku co trzeba wypelnic i moze byc tak ze kolor jest w komputerze

Ale podczas rejestracji nikt nie ogląda twojego samochodu. Możesz podać kolor różowy, mając czarny. Chyba nie ma to większego znaczenia, inaczej by musieli robić oględziny.

przy niektórych ubezpieczeniach tez sie podaje kolor

widze że wczorajszy czatowy temat został wywleczony na forum

a mi sie wydaje że to tak jak z silnikiem
rzeczoznawca i wpis do ksiażki

Cytat:
2006-04-20 16:15:38, Agunia pisze:
widze że wczorajszy czatowy temat został wywleczony na forum

yyyyyyyyy
mnie nie bylo na czacie Agnieszko
ale coś mi chodzi po główce doszłem dziś do pewnych wniosków z moją Myszką
ale na razie cicho sza

P.S.
W Karcie Pojazdu brak wpisu o kolorze
Owszem na polisie OC w Samopomocy jest kolor ;(

Cytat:
2006-04-20 16:14:20, vital pisze:
Ale podczas rejestracji nikt nie ogląda twojego samochodu. Możesz podać kolor różowy, mając czarny. Chyba nie ma to większego znaczenia, inaczej by musieli robić oględziny.

tak ale jak niebiescy Cie zatrzymaja i sprawdza w swoim komputerku a tam napisane FE kolor czarny, patrza fioletowy cos nie gra.
To jest tylko moj wymysl czy tak jest na prawde to nie wiem

Cytat:
2006-04-20 16:18:26, lukas_s pisze:
yyyyyyyyy mnie nie bylo na czacie Agnieszko ale coś mi chodzi po główce doszłem dziś do pewnych wniosków z moją Myszką ale na razie cicho sza P.S. W Karcie Pojazdu brak wpisu o kolorze Owszem na polisie OC w Samopomocy jest kolor ;(

No to zaglądaj częściej do nas na czata, ktoś wczoraj sobie chciał autko przemalować hmmm kto to był i rzucił ceną 5100 za farbe

Cytat:
2006-04-20 16:21:25, Agunia pisze:
No to zaglądaj częściej do nas na czata, ktoś wczoraj sobie chciał autko przemalować hmmm kto to był i rzucił ceną 5100 za farbe

e to ja mam taniej 3000 zl z czyszczeniem rudej tylko moze jak kolor wezme i zmnienie to wezmie drozej

Cytat:
2006-04-20 16:23:08, lukas_s pisze:
e to ja mam taniej 3000 zl z czyszczeniem rudej tylko moze jak kolor wezme i zmnienie to wezmie drozej

Ale lukas to była cena za lakier kameleon 3 litry chyba jak dobrze pamietam

[ wiadomość edytowana przez: Agunia dnia 2006-04-20 16:27:00 ]

Cytat:
2006-04-20 16:21:25, Agunia pisze:

Jezu... złota chyba

to chodziło o kameleon czarny-srebrny. 1700zł za litr.

no to przecież mówie rybka

A to możliwe

ee widze ze spamik sie szerzy
lobuziaki

upsss przepraszamy niechcieliśmy

Cytat:
2006-04-20 17:11:33, lukas_s pisze:
ee widze ze spamik sie szerzy lobuziaki

oni tak zawszeP w koncu za cos zdobywaja medale
pozdro