Wasze TUNINGOWE plany

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Napewno kazdy z nas ma sporo planow co do swojego auta. Chce poprawic wyglad lub osiagi.

Zaczne od siebie moje plany skupiaja sie raczej na wygladzie
-Mialem plan malowac zdezaki w lecie ale okazalo sie ze sa "trwale" uszkodzone wiec plan upadl (chociaz nie do konca )
-Kolejna rzecza jest podstawowy element tuningowy - FELGI (tu poszukiwania trwaja)
-Mam zamiar wymienic tez kierownice bo moja jest jak dla mnie za duza i czuje ze przy mniejszej bede mial lepsza kontrole nad autem

Ja również zamierzam dużo zrobić w wakacje (najpierw jakaś praca, a później wszystko wydam na auto). Po pierwsze musze dopracować uklad napędowy:nowe sprzęgło, splanować koło zamachowe, usunąć ogrzewanie(za duże opory powietrza), po drugie kupie koła 13' i dzięki temu będe mógł założyc hamulce tarczowe z przodu(bardzo ciężko jest się zatrzymać malczasem ze 120km/h), musze go jeszcze bardziej obniżyć, wywalić tapicerkę, bo strasznie dużo waży, no i jak mi zostanie kasy, to załatwie sobie klatkę bo nie czuje się bezpiecznie (szczególnie jak mapatrze się na zdjęcia po wypadkach w których uczestniczyły kaszle).

ja bym zmienil auto na Subarke

a tak serio to chcialbym sobie filtr stozkowy zamontowac i zrobic cos z zawieszeniem

planow duzo tylko pesos brakuje no i pod blokiem to nie za fajnie sie grzebie przy aucie
ale taki tuning szya1(opis na stronach w internecie) to moze sobie zrobie..a pozniej to silnik903 i tyle

Plany sa i to duze
1. Gleba
2.Ciemne szyby
3.Fele 15" i szeroki kapec
4.Remont silnika polaczony z wywazaniem wszystkiego co sie da i poprawa fabryki.
5.A na sam koniec jakies ladne spojlerki do skodillaka.
No ale na to trzeba duzo pesos jak to napisal Putin.Mam nadzieje ze juz niedlugo ktorys z pkt zostanie zrealizowany.

Ja mam jak narazie 2 plany moze nie tuningowe ale zmiezajace w tym celu-prawko a puzniej jakies autko

Ja najpierw porządnie rozwaliłem sobie trzy razy autlo a potem wdrożyłem plany w życie
1.macha na światła
2.tylna tablica w zderzak a nie na klapie
3.brak klamek
4.kierunki w błotniku od go;fa 4
5.szyby AR35
6.klata
7.fela (OZ)i kapeć (185/50R14)
8.zatrzaski na klapy
9.naba kierownicy-własna produkcja
10.kierownica
11.sprężyny H&R -50mm
12.amorki
13.halogeny w zderzak od felci wolksvagen group
14.gril
15.wydziorek
16.katalka a właściwie jej brak
17.zmieniony układ dolotowy powietrza
18.wlot powietrza do filtra w błotniku
19.brak jakiejkolwiek tapicerki w aucie
20.rozpórka zawiechy- przód (sparco)
teraz czas na modyfikacje motorku
1.wałki rożrządu-wery szybkie
2.głowica na ziemię-tzn.po zaworach
3.koło zamach do stoczenia i do wyważenia wraz z wałem
4.chip-po to aby nie mieć ocięcia paliwa -bo narazie do 9.5 tyś dokręca się tylko na gazie
5.potrzebuję turbinkę od uno lub reno5
6.modernizacja wydechu i dolotu do maxa
7.piąty wtryskiwacz wtryskujący równocześnie paliwo i ciekły NO2
a jak silnik wybuchnie to trudno-będą fajne fotki jak się bawić to do końca!!!
8.bilsztain + jeszcze niższa zawiecha o jakieś następne 40 mm
9.pasy schrot z elektrycznymi zwijarkami
10.kubełki
11.tapicerowanie wnętrza
12.woskowanie
13.i SZACUKEN

ale to potrwa jeszcze kilka miechów,ale efekt powinien być good
pozdrawiam
gw..

Ale lista.Bravo gugi za pomysl i wytrwalosc ale z tego co widze to do konca tej listy brakuje ci tylko paru pkt. bo reszta juz jest w aucie

No to gugi powodzenia takie plany to mikra bedzie rakieta
Ja mam skromniejsze tzn:
1-sport wydzior(Katalizatorka juz nie ma 3 tez ale mam zamiar cos zrobic w jego miejsce)
2-Fajne fele albo jakies aluski 13 calowe albo zwykłe stalowe tylko musze je wywinac tzn sporo poszezyc(bardziej skłaniam sie do tych stałowych bo alu u mnie moga długo nie wytrzymac)
3-porzegnac klamki narazie w tylnych drzwiach
4-dobra gleba tzn ile sie da sprezyny na przod mam juz gotowe a resorki po maturce zrobie
5-nowy most moze od trucka ponoc lepiej sie zbiera ale predkosc max to 120 troche mi nie pasi ale to sie zobaczy przydała by sie dobra szpera w tym moscie
6-przerobic przedni zderzak w stylu RS i zrezygnowac z halogenów no moze 2 maałe za siatka
7-naciagnac mache na swiatła-sporo fajnie to w polczanie wyglada
8-przyciemnic tylne lampy oraz cały pas miedzy nimi

narazie to tyle a ile da sie zrealizowac to czas ifundusze pokarza

Szacuneczek