OLYMPUS C-765

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Nie wiem czy ktoś się będzie orientował ale zapytać zawsze można , mam aparat Olympus C-765 Ultra Zoom i za diabła nie mogę dojść jak i gdzie ustawić aby na zdjęciach po przegraniu na kompa była wyświetlana data zrobienia zdjęcia . W aparacie data jest ustawiona i podczas oglądania na nim zdjęć data się pokazuje a na kompie niet .

Coprawda jest to instrukcja od 760 ale myślę iż menu jest podobne

Zapewne zainteresuje Ciebie strona 100 tej instrukcji.

Pozdro @ll

Nie rób daty w ten sposób. Wszystkie informacje o zdjęciu są w EXIF JPG. Są programiki, które obskakują całe katalogi z JPG i wstawiają w rogu datę i czas z EXIF. Gdy zaś aparat wstawia, gdy pod datą było coś ciekawego - przepadło.

Niestety musze cie zmartwic pomimo tego co pisze na stronie 100 Olympusy z serii C nie maja mozliwosci zapisywania na zdjeciach podczas przerzucania na kompa daty i godziny, jedyna mozliwosc jest wtedy gdy bezposrednio z karty xD (lub z aparatu) drukujesz zdjęcia.

Niestety musze cie zmartwic pomimo tego co pisze na stronie 100 Olympusy z serii C nie maja mozliwosci zapisywania na zdjeciach podczas przerzucania na kompa daty i godziny, jedyna mozliwosc jest wtedy gdy bezposrednio z karty xD (lub z aparatu) drukujesz zdjęcia.

Tak właśnie myślałem , a szkoda ze się nie da ,aparat takiej marki a podstawowej funkcji nie ma ,w zasadzie bez tego da się żyć bo zdjęcia robi wyśmienite.
Dzięki za odpowiedzi