Dziwny smród z nawiewu...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
moja głowa nie może pojąć tego zjawiska a mój nos ma już tego dosyć...

wczoraj dwa razy podczas dynamicznego ruszania co by włączyć się do ruchu na rondzie do kabiny przez otwory wentylacujne wdmuchany zaostał okropny smród... jakby jakaś padlina czy zepsuty kapuśniak... do siarki z wydechu jestem przyzwyczajony, ale to jakaś nowość jest... smród utrzymywał się z minute i znikał...

mam Justa 2 gen...

druga dziwna rzecz dziieje sie na postoju... drzwi w aucie otwarte, maska otwarta a po kilku przygazówkach czuć jest z nawiewu zapach gazu... już nie tego smrodu padliny a gazu jak w starej taksówce...

spotkaliście już z czymś takim? co to może być? gródź silnika oddzielona jest od wlotu do kabiny a i tak śmierdzi gazem z kratek kiedy stojąc nad silnikiem niczego nie czuć...

naprawde nie mam pojęcia skąd to się bierze...

[ wiadomość edytowana przez: patre_bbm dnia 2006-06-01 19:39:16 ]

Pewnie jest gdzieś nieszczelność albo mieszanka jest za bogata i nieprzepala spotkałem się z czymś takim.
Jeśli chodzi o smród z nawiewu to nie czas może zmienić filtr kabinowy

Cytat:
2006-06-01 19:35:38, orfeusz pisze:
Pewnie jest gdzieś nieszczelność albo mieszanka jest za bogata i nieprzepala spotkałem się z czymś takim. Jeśli chodzi o smród z nawiewu to nie czas może zmienić filtr kabinowy

hmm...

dałeś mi tym do myślenia...
może faktycznie mieszanka... owszem na luzie jest bogata, bo nie mogę jej wyregulować... drobna regulacją śrubką na parowniku powoduje, że jest albo uboga albo bogata... kamputer nie chce mi jej meszac...

Jeżeli Masz bogatą mieszankę i czuć gaz na postoju to może być również nieszczelny wydech.....