Łożyska Kół przód

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Zwracam się z pytaniem dotyczącym łożysk kół przednich. Mianowicie zauwazyłem że w moim escorcie została zastosowana rzeźba. MIanowicie mam silnik 1.3 nie mam ABS-u a mam.... wentylowane tarcze. Z tąd moje pytanie jakie łozyska mam kupić?? MAm je zdjąć i zanieśc do sklepu powiedzieć takie czy iśc i powiedzieć z emam wentylowane tarcze. A Musze wymienić bo strasznie wyja. Czytałem też że taka naprawa nie jest zbyt łatwa. KOlejne pytanie ile może kosztować wymiana u mechanika i czy ktos zna dobrego i taniego jak zawsze w łodzi.
Dzięki i pozdrawiam

witam.jak chcesz to możesz zdjąć i zanieśc do sklepu. na łożysku sa symbole i wziąśc te same.myśle że powinno wystarczyć podanie modelu,roku,i silnika to dobiorą odpowiednie.ja słyszałem że łożyska nie lecą w essim czesto.źle słuchałem

Moj kumpel wymieniał łozyska w kadecie i za wymiane zapłaci 100 PLN. Nie wiem czy to jest dużo czy mało

I chyba tak zrobie że rozbiore i pójde do sklepu a co do modelu i roku to nie wiem czy by wystarczyło że podam rok i model bo mam zastosowaną rzeźbe jeżeli chodzi o chamulce. według katalogów jak patrzyłem to wentylowane tarcze występowały w 1.6 z abs-em. Poprawcie mnie jeśli się myle a czy łozyska z wentylkami i bez wentylków są takie same??

jak ktoś coś sam grzebał i cuda robił to zanieś stare do sklepu. a może poleciały bo nie są odpowiednie. zalecałbym mechanika niech zobaczy.tak chyba najlepiej.

Tak zrobię. Mysle że to będzie najbezpioeczniejsze
Dzięki

podaj rok prod , poj. silnika a najlepiej po nr nadwozia niech dojdą tak jak ja to zrobiłem. kupiłem takie jak mają być i mam świety spokój a leciały mi po ok.4-5 kkm

Ja w 1,4 też miałem wentylowane i nie była to rzeźba

ja mam 1.8D i też mam wentylowane a czy rzeźba to nie wiem..

Dzieki za podpowiedzi. JAk wymienie to opisze jak co i gdzie się działo
Pozdrawiam

kumpel ma 1.4 i tez ma wentyle z tego co wiem to standart mysle ze u ciebie te tarcze sa orginalne

To że masz wentylowane tarcze i bark ABS to żadna rzeźba. Zupełnie normalna sprawa, a że wentyle, nie wentylowane na przodzie to raczej już żadkość

witam ziomka ale jak pamietam tarcze hamulcowe nie maja nic wspolnego z lozyskami ,zaciski klocki tak ale tarcze nic.w starszych modelach byly dwa lozyska w piascie w nowszych jedno dwurzedowe lozysko dobre okolo 70zl wymiana roznie okolo 50 zl znam taki warsztat kilka razy korzystalem gosc jest ok i chyba nie drogi .pozdrowienia