MotoNews.pl

Stuki w zbiorniku gazu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, mam pytanie, czy orientuje sie ktos moze czy są spowodowane glosne stuki w zbiozniku gazu gdy go jest juz mala ilosc? Gdy butla jest prawie pusta to podczas jazdy tak glosno stuka ze nie da sie w ciszy jechać. Czy to coś poważnego?

Witam. U mnie jest podobnie ale te stuki słysze tylko jak wyłącze silnik czyli nie sa zbyt głosne ale tez mnie to ciekawi. Butle mam o poj 60L Pozdrawiam

pływak wielozaworu uderza o smok
wyjeździj gaz do końca i do gazowników niech wyjmą wielozawór i tak ustawią smok gazu, aby pływak się na nim nie opierał

A można samemu wyjąć ten wielozawór bez większych problemów? Czy są tam potrzebne jakieś nowe uszczelki?U mnie tez są stuki i mam zamiar wymontować wielozawór. Boje sie tylko czy potem sie nie rozszczelni i nie bedzie problemów. Reduktor już rozkręcałem kilka razy i działa więc zupełnie zielony to nie jestem

pozdrawiam

Z tego co widziałem to robota nie jest zbyt skomplikowana. Chyba podstawa to aby wszystko po całej operacji było w 100% szczelne.

Cytat:
Chyba podstawa to aby wszystko po całej operacji było w 100% szczelne.

Noi właśnie o to chodzi, czy uszczelki zakładane drugi raz będa szczelne. Troche sie boje, bo jeszcze mi sie rozszczelni i bede musiałw ydać 300zł na wielozawór

pozdrawiam

Z tego co pamiętam to gość po regulacji stopnia napełniania zbiornika (podgięcie pływaka) uszczelek nie wymieniał. Rozkręcił coś tam zmajstrował i skręcił. tyle pamietam ale działo się to z 7lat temu

Ostatnio bawilem sie w wyciaganie wielozaworu - uszczelka pod kolniezem byla oczywiscie plaska jak zyletka ale nie uszkodzona, dalem nieco smaru do instalacji gazowych i po skreceniu jest ok. Na marginesie: trzeba uwazac na dokrecanie wielozaworu do kolnierza, robic to powoli po przekatnych i na sam koniec jeszcze raz sprawdzic. Nie dokrecac za mocno. U mnie sruby mocowaly na sztywno bez zadnych podkladek. Przekrecenie jednej o pol obrotu wyrazne powodowalo poluzowanie innej.

________
http://motonews.pl/forum/?op=fvt&t=148268&c=0&f=38

Bede z tym działał od poniedziałku, najwyżej później gaziarze mi to skręcą. O smarze do instalacji gazowych to pierwsze słysze, w sklepie sie popytam o taki smar.

pozdrawiam