SMRODEK PO ODGRZYBIENIU KLIMY

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Odgrzybiałem ostatnio w swoim coupe klime i po tym odgrzybieniu kiedy włącze nawiew (bez wlaczonej klimy) z kanałów wentylacyjnych wydobywa się przykry smród przypominający skarpety albo starą szmatą , odgrzybiłem raz jeszcze i dalej to samo chłopaki doradzcie mi coś co jest przyczyną tego smrodu...

witam
skoro nikt nie napisał to ja chociaż powiem coś zbliżonego do tematu:
klimy nie mam. ostatnio robilem odgrzybianie wentylacji/nawiewów w accencie dostępnym w sklepach srodkiem do tego. napelnilem pianką wszystkie kanaly i po wszystkim. stopniowo zanika zapach tego srodka/chemii. a co do klimy to slyszalem kiedys ze klime trzeba odgrzybiac w zakladach ktore zajmuja sie klima i ze troche to kosztuje (nie wiem dokladnie co oni robią i być może jest to banalna czynnosc-typu wlanie odpowiedniego środka do instalki).
nie wiem czego uzywales do tego celu. domyslam sie, ze kupiles chemie do odgrzybiania. a jak pachnie/śmierdzi sam środek? może on jest źródłem tego smrodku....
pozdr

odgrzybiałem w firmie zajmującej się klimatyzacjami a co do środka to owszem śmierdzaiło zaraz po odebraniu kilka dni chemią ale póxniej przeistacza sięto w zgniłą szmatę

Witam
Z klimą niestety tak jest . Jedyny a zarazem najprostszy sposób pozbycia się smrody to pojeżdzić z włączoną klimą, smród sam przejdzie po paru godzinach użytkowania (oczywiście nie nonstop).
Kondensat spływający z parownika wyczyści go sam tak jak należy.

Zyczę przyjemnych zapachów i pozdrawiam

ale przed odgrzybieniem nie śmierdziało nic dopiero po odgrzybieniu zaczeło , czemu???

Cytat:
2006-05-05 20:43:11, kacza23 pisze:
odgrzybiałem w firmie zajmującej się klimatyzacjami a co do środka to owszem śmierdzaiło zaraz po odebraniu kilka dni chemią ale póxniej przeistacza sięto w zgniłą szmatę

najprawdopodobniej źle odgrzybiona jest instalacja A/C, Środek do odgrzybiania jest drogi i niektóre serwisy psikają tylko "dla zapachu", a po krótkim czasie efekt jak w twoim przypadku (sam pracuje w aso, lecz innej marki). srodek do odgrzybiania powinien być zapuszczony po całej długości kanału, od tego jest specjalna końcówka do odkażania