Jak myslicie to 1,4 czy 1,6...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak myslicie czy to zdjecie przedstawia silnik 1,4 czy 1,6 bo mi nazbyt przypomina moja 1,4 silnik

Nawet jeśli to 1,4 to co?...

w 1994 to juz nie montowali chyba 1,6 8v

a to ze caly czas szukam strzala zeby zmienic sobie silniczek a jak ktos za niska cene wystawia 1,6 a to moze sie okazac 1,4 to szkoda czasu i pieniedzy zeby jechac i ogladac... z kolesiem tak pojechalem do Gdanska bo znalazl golfa GT special i wszystko mialo byc a okazala sie kicha... wole nie popelniac bledow poprzednika i dlatego sie pytam wałek czy nie wałek??

a to sorki myślałem, że tak sobie bazgrzesz...
fakt, że wygląda jak 1.4 ale to ciężko jest tak na oko...

o ile mógłby to być 1,6 którym jednak nie jest to nie zgadzałby się rok produkcji w stosunku do osprzętu. Od końcówki 90 silniki 1,6 nie miały juz patelni-(filtra powierza)
Po drugie 1,6 8v maja zupełnie inna osłone termiczną kolektora wytechowego mocowaną na 3 śróbach -bardziej płaską w kształcie wąskiego prostokąta.
1,6 EFI nie montowano już 94
Jednak to co przedstawia zdjęcie jest niewątpliwie 1,4 i do tego z pompą od wspomagania.Więc jeśli chcesz kupić 1.6 to nawet nie wnikaj w to ogłoszenie głebiej
Pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: Remarq dnia 2006-05-31 18:19:26 ]

Z tego co widać na zdjęciu to bez wachania moge powiedzieć że jest to 1,4 bez kitu .

no 1.4i idento jak moj tylko brudniejszy

Też poprę przedmówców, że to 1.4i, bo u mnie jest taki sam.

A głupie pytanie - czy w 1.4i (mono) montowali wspomaganie? bo ten ma więc to może 1.6 ?

Cytat:
2006-05-31 18:56:40, chasmo pisze:
A głupie pytanie - czy w 1.4i (mono) montowali wspomaganie? bo ten ma więc to może 1.6 ?

podobno klime nawet
ale to w efi zdaje sie

[ wiadomość edytowana przez: kainek dnia 2006-05-31 18:58:12 ]

Cytat:
2006-05-31 18:56:40, chasmo pisze:

wspomaganie mogło wystepować w każdej wersji niezależnie jako wyposażenie dodatkowe

To jest 1.4 wkoncu mam taki sam

a co to jest za silnik i ile ma koni]

i adres strony

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/cydovnf9ikkgclx8.html

[ wiadomość edytowana przez: michal01 dnia 2006-05-31 19:42:02 ]

Tak prościej...szybciej...łatwiej...

taki sobie silnik dziwny

chyba 1,6 CVH 105KM

Cytat:
Tak prościej...szybciej...łatwiej...

taki sobie silnik dziwny

Lord_Darth_Vader dzięki za poprawienie ja niemam za bardzo opanowanego forum

na bloku jest wybita pojemnosc.napisz do goscia niech zrobi dokładniejsze zdjecia i mailem przesle.

oznaczenia bloku

-1.4 86sm-6015-aa

-1.6 86sm-6015-ba

Michal01 silnik na twojej focie to 16i cvh na mechanicznym wtrysku k-jetronic moc od 90Km do 115KM były w różnych mocach